Făgăraș. Slujbă de pomenire a celor care au pătimit în timpul regimului comunist

Începând cu 1944, teroarea roșie adusa pe spinarea tancurilor sovietice se instaura în România. A fost începutul unei perioade negre în istoria țării, milioane de oameni urmând să treacă prin experiența iadului comunist. Dar românii s-au opus cum au putut prigoanei, mii de oameni alegând calea cea mai grea, cea a rezistenței cu arma în  mâna. De-a lungul și de-a latul țării, în munți și păduri, aceștia se organizează în grupe de luptă și acționează sprijiniți de populația din satele și orașele din zona.
Ce a urmat a fost o înlănțuire de lupte și ciocniri, pilde de eroism, jertfă și sacrificiu, dar și un cortegiu de orori, de lașități și trădări, de sânge și durere, de anchete și torturi, de chinuri și execuții.

Printre sutele de mii de deținuți politici s-au numărat nume foarte cunoscute sau mai puțin știute precum: Petre Țuțea,  Iuliu Maniu, Corneliu Coposu, Arsenie Boca, Ion Gavrila Ogoranu, Liviu Brânzaș, Purcărea Nicolae și mulți alții. Indiferent de ideile și doctrinele politice susținute, toți au fost caracterizați de puternicele convingeri anticomuniste.

Ziua de 9 martie a fost desemnata, conform Legii Nr.247 din 05.12.2011, „Ziua Deținuților Politici Anticomuniști” din Perioada 1944-1989 și coincide, deloc întâmplător, cu data pomenirii celor 40 de Mucenici.

O slujbă religioasă de pomenire a celor care au pătimit în timpul regimului comunist va fi oficiată miercuri, 9 martie, începând cu ora 13.00, de Ziua Deținuților Politic Anticomuniști din Perioada 1944-1989. Coroane de flori vor fi depuse la Monumentul Rezistenței Anticomuniste din fața Cetății Făgăraș.“, anunță Primăria Făgăraș.

Foștii deținuți politici reprezintă exemple de dârzenie, corectitudine, dăruire și credință nezdruncinată în triumful binelui și adevărului!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *