Cetățenii din Calbor și Boholț, îndemnați să se branșeze la rețeaua de apă potabilă

Problema apei potabile din satele Calbor și Boholț a luat sfârșit în toamna anului trecut, o dată cu încheierea lucrării de introducere a rețelei de apă potabilă. Lucrarea demarată  în vara anului 2020 și finanțată atât din fonduri proprii cât și din bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, a costat  6,7 milioane lei.

Acum oamenii trebuie doar să se branșeze însă nu se prea înghesuie să facă acest lucru. În cadrul întâlnirii sătești, care a avut loc săptămâna trecută  la Căminul din Calbor, reprezentanții Primăriei Beclean i-au îndemnat pe locuitorii celor 2 sate să facă acest lucru pentru a beneficia de apă potabilă la robinete.

calbor2I-am invitat pe oameni să se racordeze la rețeaua de apă potabilă, care funcționează în Calbor și Boholț, cât de repede, când vor permite temperaturile de afară, pentru că s-au cheltuit o grămadă de bani pentru alimentarea cu apă a celor două sate. Este vorba de 6,7 milioane de lei, cheltuiți pentru Calbor și Boholț, pentru ca oamenii să aibă apă potabilă“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

În cadrul acestui proiect au fost montați și 20 de hidranți în fiecare sat, dar și cișmele, în zonele principale ale satelor: la cămin, la școală. În plus, toată rețeaua este monitorizată printr-un sistem inteligent, care va anunța automat dacă există vreo defecțiune la instalații.

foto: arhiva

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *