Electrica Furnizare a fost amendată cu 200.000 de lei pentru facturile uriașe și neaplicarea măsurilor de sprijin

ANRE a aplicat primele amenzi în criza facturilor uriaşe la curent şi gaze, astfel că Electrica Furnizare şi Gaz Vest au fost sancţionate cu câte 200.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al ANRE, cele două companii au fost amendat pentru neaplicarea schemei de sprijin pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrica şi gaze naturale din luna noiembrie 2021.

„ANRE a finalizat parțial acțiunile de control demarate în data de 12.01.2022 la principalii furnizori de energie electrică și gaze naturale. Astfel, au fost finalizate verificările privind îndeplinirea obligației de emitere de facturi care să cuprindă informații corecte, transparente, clare și complete referitoare la plafonarea prețului final al energiei electrice și al gazelor naturale precum și consumul facturat aferent perioadei de acordare a compensației.

Interesele economice ale clienților, afectate

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societățile ELECTRICA FURNIZARE și GAZ VEST, nu au aplicat clienților beneficiari schema de sprijin prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 118/2021, aprobată prin Legea nr. 259/2021, pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale, pentru luna noiembrie 2021, afectând astfel interesele economice ale clienților finali beneficiari ai schemei.

ANRE continuă acțiunile de control la furnizorii de energie electrică și gaze naturale, urmând ca, după finalizarea acestora, concluziile și eventualele sancțiuni și măsuri aplicate, să fie făcute publice.

sursa:bizbrasov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.