Făgărașul, incidență de scenariul mov

Municipiul Făgăraș a depășit astăzi rata de infectare de 7,5/1000 de locuitori, rată de la care se aplică restricțiile aferente scenariului mov. Decizia instituirii acestor restricții va fi luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov și va fi comunicată ulterior.
Potrivit Direcției de Sănătate Publică Brașov astăzi, la Făgăraș sunt înregistrate 290 de persoane infectate cu noul coronavirus, reprezentând o incidență de 7,63/1000 de locuitori. O incidență mare a cazurilor se înregistrează și în Șinca Nouă, respectiv 8,31/1000 locuitori, dar și în Părău, 8,10/1000 locuitori. Comunele Voila și Mândra înregistrează o incidență mai mare de 6/1000 locuitori. La polul opus, singura comună din județ unde nu este înregistrat niciun bolnav de Covid-19 este comuna Drăguș.

Scenariul “mov”. Carantina de noapte permanentă – peste 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori

Circulația în afara locuinței

Persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală:

Pot circula fără restricții în orice interval orar. Nu este necesară declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu. Document necesar: certificat COVID (care să dovedească trecerea a cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau trecerea prin boală – perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2)

Persoanele nevaccinate:
Circulația interzisă în intervalul 20:00-05:00, cu anumite excepții (menționate în declarația pe propria răspundere). Pentru acest interval este necesară declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator/legitimația de serviciu.

Excepții:

  • a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;
  • Magazine închise seara – Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/ prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5:00-22:00, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori.
  • În intervalul orar 22:00-5:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
Incidența cumulată pe localități
20.10.2021
Județul Brașov

sursa: DSP Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.