Fapt divers

Primul traseu tematic într-o pădure virgină, la Șinca

Iubitorii de natură vor avea ocazia de a vedea cum arată o pădure „nealterată de om”. Astfel, printr-un proiect implementat de Propark – Fundaţia pentru Arii Protejate, cu o finanţare nerambursabilă, în Pădurile Şincii, turiştii se pot bucura de „Lumea fascinantă a pădurilor virgine”, primul traseu tematic amenajat într-o pădure virgină din judeţul Braşov.
Traseul de aproximativ 3 km cu 6 staţii care prezintă esenţa poveştii unei păduri virgine, arată vizitatorului importanţa lemnului mort, a ciupercilor şi insectelor, a procesului regenerare naturală, ne arată cât de importante sunt fenomenele naturale catalogate adesea de oameni ca fiind „calamităţi”. De asemenea, în această pădure se află cel mai înalt brad identificat în Europa (foto), înălţimea acestuia fiind de aproximativ 62 de metri.
Reprezentanţii fundaţiei au menţionat că vizitarea se va face după nişte reguli stricte. Astfel, în pădure vor avea acces grupuri compuse din minim 5 persoane şi maxim 15 persoane. Vizitatorii vor trebui să plătească bilete de intrare. Tariful de vizitare este de 25 euro/persoană pentru adulţi şi 4 euro/persoană pentru elevi şi studenţi (preţul include TVA). În funcţie de solicitări, organizatorii asigură şi transportul de la intersecţia drumului forestier cu DN 73A.
Toate detaliile şi datele de contact pentru rezervarea unei excursii sunt disponibile pe site-ul https://propark.ro/traseu-tematic-sinca.
Codrul secular de la Şinca, cu o suprafaţă de peste 300 de hectare este inclus în Catalogul Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine din România, dar şi Patrimoniul Mondial UNESCO, alături de alte 7 păduri virgine şi seculare din România şi de Delta Dunării.

foto:padurilesincii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *