Tu stiai aceste lucruri despre asigurarea CASCO? Iata ce avantaje iti poate aduce si ce nu iti acopera

Dupa cum probabil stii deja, asigurarea CASCO nu este obligatorie prin lege, asa cum este  RCA-ul, ci facultativa pentru soferii care doresc sa isi protejeze autoturismul si implicit finantele personale in caz de dauna. Sunt destul de multe persoane ce nu vor sa mai adauge inca o cheltuiala in plus la bugetul lor lunar, insa avantajele pe care o astfel de asigurare ti le ofera te vor scuti de o multime de probleme si sume destul de mari pe care le-ai plati din buzunar. De asemenea exista si cateva riscuri pe care ea nu le acopera, de care ar trebui sa fii constient. 

 Iata cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii inainte de a incheia o polita CASCO

  1. Cine poate sa faca o asigurare CASCO? 

Aceasta polita este incheiata intre proprietarul masinii si o societate de asigurari. Ea este facultativa doar in cazul persoanelor fizice care detin o masina, pentru ca devine obligatorie atunci cand se afla in proprietatea unei firme de leasing. Toate avantajele pe care ti le poate aduce o asigurare CASCO sunt valabile numai daca vehiculul tau are toate actele la zi, precum: inmatriculare/inscriere si ITP valabil. 

    2. Care sunt restrictiile de acoperire

Foarte multe societati de asigurari expun potentialilor clienti care sunt beneficiile si avantajele unei astfel de polite, insa putine fac cunoscute si exceptiile in care nu se realizeaza despagubirile. Iata care pot fi unele dintre acestea:

  •  ATV-uri;
  • autoturismele care au mentiunea „Autovehicul declarat furat” in cartea de identitate;
  • si daca autoturismul furat nu este declarat organelor de Politie;
  •  in cazul in care proprietarul a incredintat masina unei persoane terte si se refuza restituirea acesteia;
  •  daca vehiculul nu era echipat conform prevederilor legale si este produs un accident pe un drum, cu zapada, polei sau gheata.                                                                                                                                                                                                                                                                     De asemenea, defectiunile tehnice necomunicate la momentul incheierii politei, daunele reparatiilor necorespunzatoare, deteriorarea pieselor neomologate ale masinii, savarsirea unor  fapte ilegale in timpul condusului sub influenta bauturilor alcoolice sau stupefiantelor si multe altele nu sunt asigurate de CASCO.                                                                                                                                           3.Avantajele unui CASCO

In primul rand, trebuie sa stii ca tarifele de referinta pentru un RCA au crescut anul acesta. De asemenea, cu cat un sofer are in istoricul sau mai multe accidente, cu atat polita RCA va fi mai scumpa. Tocmai de aceea, trebuie sa te asiguri ca masina ta este acoperita complet, caz in care o asigurare CASCO te va ajuta sa iti reduci cheltuielile in cazul in care intampini un risc asigurat. Avantajele unei astfel de polite constau in despagubirea unor riscuri precum: avarii, furt, loviri, zgarieturi, caderea autovehiculului in apa, fenomene atmosferice, calamitati naturale si multe altele.

Asadar, informeaza-te cat mai bine in ceea ce priveste o asigurare CASCO inainte de a alege o societate de asigurari cu care sa inchei un contract de asigurare!

 Sursa foto: Shutterstock.com

(articol de la partener)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.