Comuna Şercaia, în scenariul galben pentru 14 zile

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Braşov a emis marţi, 28 septembrie, o hotărâre prin care constată că în Şercaia a fost atinsă incidenţa infectărilor cu noul coronavirus de 2,68 cazuri la 1.000 de locuitori, ceea ce înseamnă că în această comună se aplică măsurile specifice scenariului „galben” (pentru incidenţe cuprinse între 3 şi 4 cazuri la 1.000 de locuitori).
Măsurile sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 29 septembrie, ora 0.00.
Decizia CJSU Braşov a fost emisă după ce în comuna amintită fost depăşit pragul de 2 cazuri/1.000 în data de 26 septembrie (2,33 infectări la 1.000 de locuitori, adică 5 cazuri active). În 27 şi 28 septembrie, în Şercaia incidenţa a fost de 2,68 infectări/1.000 de locuitori (8 cazuri active).
În scenariul „galben” este limitată participarea spectatorilor la competiţiile sportive (la 50% din capacitatea maximă a spaţiului), condiţia fiind ca persoanele să aibă „certificat verde”. Tot în acest scenariu, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie. În aer liber sunt permise spectacolele, concertele sau festivalurile sau alte evenimente culturale cu maxim 2.500 de participanţi, masca şi certificatul verde fiind obligatorii. Tot în scenariul „galben” sunt permise evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive) cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior. Numărul participanţilor poate creşte la 300 de persoane în interior dacă este asigurată o suprafaţă de 2 mp pentru fiecare persoană, iar participanţii trebuie să aibă certificat de vaccinare. Nu în ultimul rând, în scenariul „galben” se pot desfăşura conferinţe cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior, sau proteste în aer liber cu maxim 100 de participanţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.