Zi importantă pentru comuna Beclean. A demarat proiectul pentru introducerea canalizării în Luța și Beclean

Zi importantă ieri pentru comuna Beclean. Mult așteptatul proiect de introducere a rețelei de canalizare în satele Luța și Beclean a demarat, prin predarea amplasamentului către constructor. Asta după ce autoritățile locale ale comunei au obținut autorizația de construcție pentru proiectul denumit „Extindere rețea de canalizare și stație de epurare sat Beclean și Luța“, în valoare de peste 10 milioane de lei. 

La Căminul Cultural din localitatea Luța s-au întâlnit ieri autoritățile locale, constructorul lucrării, dirigintele de șantier, rețeliștii, unde a avut predarea amplasamentului pentru proiectul „Extindere rețea de canalizare și stație de epurare sat Beclean și Luța“. Într-o primă fază se vor executa, potrivit autorizației de construcție, cât mai urgent, lucrările de realizare a rețelei de canalizare și racordurile de branșament la gospodăriile populației de pe strada Principală din Luța (DJ109), pe o lungime de aproximativ 800 m în intravilanul localității și lucrările de realizare a rețelei de canalizare de-a lungul DJ109, în extravilan, între Luța și Beclean.

Astăzi chiar este o zi mare pentru comuna Beclean, cel puțin pentru satele Beclean și Luța, o zi foarte importantă. De când sunt primar încerc să eliberez autorizația de construcție pentru lucrarea aceasta foarte importantă, canalizarea pentru două sate. Avem eliberată autorizația iar astăzi predăm amplasamentul către constructor în vederea începerii lucrării tocmai de la Luța unde se modernizează drumul județean și aici cel mai urgent, după care va continua cu Beclean până la terminarea lucrării. “, ne-a declarat Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

De asemenea, în satul Luța de o săptămână au demarat și lucrările de înlocuire a conductei de apă, instalație veche din anii 1980.

IMG_2353 IMG_2358

IMG_20210928_084034 IMG_20210928_084008 received_1061586514645802

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *