Tractor nou cu fonduri europene, la Primăria Lisa

Parcul auto al Primăriei Lisa a fost dotat de curând cu un tractor nou. Achiziția a fost posibilă printr-un proiect cu fonduri europene depus la Gal Microregiunea Valea Sâmbetei. Primarul comunei spune că utilajul  este foarte necesar, mai ales că tractorul pe care îl avea comuna în dotare era foarte vechi. Astfel, autoritățile locale încearcă să se gospodărească și să rezolve micile necesități ale comunității cu ajutorul utilajelor deținute de Primărie, fără a cheltui prea mulți bani din bugetul local.

IMG_2291Am avut un tractor românesc U650, foarte vechi, pe care l-am vândut la licitație. Pentru deszăpeziri, pentru lucrările din comunitate, obligatoriu era nevoie de un astfel de utilaj și ne-am propus să achiziționăm un utilaj nou.  Avem buldoexcavator achiziționat de trei ani, lame de zăpadă, cositoare, mașina mică de pompieri. În principiu avem cu ce să ne descurcăm. Încercăm să ne gospodărim noi, pentru a nu plăti contracte externe, pentru că bugetul este destul de mic “, ne-a spus Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa.

Nu mai este o noutate, mai ales pentru localnici ca atunci când sunt probleme urgente de rezolvat, să urce pe utilajele din dotarea comunei chiar primarul sau viceprimarul.

„Pe tractor urcă primarul, viceprimarul și mai avem un băiat . Dacă este nevoie ne urcăm și noi pe tractor, nu avem ce să facem, pentru că altfel nu am avea cum să rezolvăm problemele. Să scoți un om din birou care se ocupă de juridic sau de taxe și impozite nu ai cum. Nu avem ce să facem, nu ești doar primar să stai la birou și să semnezi acte, dacă ești primar ești omul comunității și trebuie cât de cât să încerci, chiar dacă poate nu reușești 100%, ca lucrurile mărunte să le rezolvi“, a mai spus Gheorghe Moga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.