Combinatul Viromet Victoria continuă să polueze masiv apele Oltului

Locuitorii orașului Victoria din județul Brașov au semnalat o poluare masivă a râului Olt. Oamenii au filmat de mai multe ori o spumă albă care iese din canale și se revarsă în râu.

Imaginile, publicate de știrileprotv.ro, au alertat autoritățile de mediu care au constatat existența unor substanțe dăunatoare mediului. Oficialii vor să verifice o stație de epurare care nu tratează cum trebuie apele reziduale.

„Ia uite ce e aicea! No, stai să vezi ce vine! Ca pe deal toate canalele au refulat Na, faună! Na, sănătate!”, a spus cineva.

Imaginile surprinse de localnicii din Victoria arată cum dintr-un canal care se scurge în râu iese o spumă albă ce se împrăștie rapid în apă. Oamenii spun că toată vara au fost astfel de episoade, drept dovadă au și filmat sau fotografiat fenomenul de mai multe ori. Aceeași substanță iese la suprafață și prin guri de canal de pe spațiul verde, una aflată chiar în apropierea unei străzi.

Acuma unde e Garda de Mediu?! Ca toate au ieșit și către Olt!”, a punctat o altă persoană.

Imaginile au alertat Primăria care a cerut lămuriri de la cele două companii de produse chimice ce funcționează pe platforma fostului combinat Victoria.

Camelia Bertea, primarul orașului Victoria: „Ambele susțin că au avut pe perioada verii activitățile închise și că nu a existat nicio poluare de acest fel și nicio deversare și paradoxal, acestea au existat. Am sesizat Garda Națională de Mediu, DSP-ul”.

Mircea Paraschiv, comisar-șef al Gărzii de Mediu Brașov: „Am primit rezultatele care au înregistrat anumite depășiri pe anumiți parametri. Atunci când se impun niște norme, sunt special puse pentru a proteja. Când apar depășiri, ele trebuie sancționate și remediate”.

Potrivit surselor BizBrașov, compania poluatoare este Viromet Victoria. De altfel, aceasta a fost amendată în acest an cu 125.000 de lei de către Comisarii Gărzii de Mediu. Și cei de la Administrația Bazinală de Apă Olt, din cadrul Apelor Române, au aplicat o amendă de 35.000 de lei anul acesta companiei patronate de magnatul Ion Niculae.

În urmă cu câteva săptămâni s-au prelevat probe din apa râului în zona în care își desfășoară activitatea Viromet și s-au constatat depășiri în cazul anumitor substanțe chimice, adică valorile erau mai mari decât normele legale admise, ne-a spus Mihai Uță, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Brașov.

Garda de Mediu așteaptă rezultatul probelor pentru a aplica o nouă amendă combinatului chimic.

sursa: stirileprotv.ro, bizbrasov.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.