Cinema Tour Kids ajunge și în localități din Țara Făgărașului

A început cea de-a 13-a ediție a Cinema Tour Kids – prima caravană de film națională dedicată exclusiv copiilor din zonele cu acces limitat la evenimente culturale.

Caravana are loc între 14 septembrie și 22 octombrie 2021 când vor fi organizate 24 de proiecții-eveniment în 20 de localități din Județul Brașov.

Astfel, copiii din localitățile Codlea, Comana, Crizbav, Crihalma, Dumbrăvița, Hărman, Holbav, Homorod, Jibert, Ormeniș, Părău, Poiana Mărului, Râșnov, Rupea, Șoarș, Ucea de Jos, Vama Buzăului, Victoria, Viștea și Zărnești se vor întâlni cu organizatorii caravanei și vor putea viziona gratuit filmele din programul acestei ediții.

Selecția cu care organizatorii îi așteaptă pe cei mici este compusă din filme de scurt și lung metraj, animație sau ficțiune din Danemarca, Norvegia, Suedia și, desigur, România.

Copiii vor afla poveștile istețului Iqbal (din Iqbal Farooq și rețeta secretă), care descoperă un exploziv ce poate cauza mult rău, sau pe cea a unui băieţel inteligent care, deşi certat cu sportul, reuşeşte să primească titlul de „Portar la Liverpool”, sau poate pe cea a lui Miriam, care nu-și dorește, la rândul său, nimic altceva decât să joace fotbal, deși este îndemnată de mama să învețe cum „să se poarte ca o fetiță”.

Micii spectatori vor face cunoștință și cu Idunn, care are șapte ani și îi este frică de întuneric, sau cu Pottan, care va ajunge să construiască o rachetă spațială și îi va lua pe toți Sus în cer, dar nu înainte de a face o drumeție În Pădurea Hakke sau o plimbare plină de aventuri cu Ploddy, mașina de poliție, la datorie.

Programul de proiecții este disponibil pe http://cinematour.ro unde veți putea găsi informații complete despre toate filmele din selecție.

Intrarea la toate evenimentele din caravană este liberă.

Evenimentul este organizat de Asociaţia ENKIDU şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov cu suma de 50.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.