La Lisa s-au finalizat lucrările cadastrale. Acum, Primăria amenajează drumurile de hotar

Localitatea Lisa este una fruntașă în ceea ce privește împărțirea ternului arabil și acordarea titlurilor de proprietate. Lucrările cadastrale  sunt efectuate pe aproximativ 97% din teren și majoritatea cetățenilor au deja și titluri de proprietate și extrase CF. Pentru restul, urmează ca în perioada următoare să fie eliberate titlurile de proprietate. Acum, autoritățile locale au început  să amenajeze drumurile de hotar.

Locuitorii din satul Lisa pot spune acum că sunt într-adevăr proprietari cu acte în regulă. În ultimii ani, autoritățile locale le-au acordat celor care deja aveau titluri de proprietate(undeva la 10%) și extrasele CF. Pentru alte 650 de ha au fost finalizate lucrările cadastrale iar majoritatea oamenilor a primit deja și titlurile proprietate, dar și CF-urile. Acum, reprezentanții primăriei au început să amenajeze drumurile de hotar.

IMG_2291Am reușit și am terminat acordarea titlurilor de proprietate pentru terenul arabil de la Lisa. pentru aproximativ  600 de ha sunt deja titluri și CF-uri, mai avem vreo 200 ha pentru care planurile sunt avizate, trebuie să apară și pentru această suprafață titlurile și CF-urile. Ne-am apucat de înțărușat, exact în coordonate GPS, după cum sunt titlurile și CF -urile și acum obligatoriu o să se mute căile de acces la terenuri. Am contractat o firmă pentru a aranja aceste drumuri; să fie un pic de disconfort, pentru că în timp, drumurile de acces  s-au mai modificat și în unele locuri s-ar putea să stricăm din cultură, dar nu peste tot. Într-un final o să iasă un lucru foarte bun“, ne-a declarat Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa.

Toate aceste lucrări ar fi costat Primăria comunei sume importante de bani, însă acestea s-au realizat printr-un program cu fonduri europene derulat de ANCPI. Tot cu fonduri europene vor începe lucrări cadastrale și la Breaza.

IMG_2299Am semnat al patrulea contract, am vrea să ne apucăm la Breaza. La Pojorta facem  aceste lucrări cadastrale din bugetul local. Aici am vrea să închidem odată lucrarea, pentru că trebuie anulate niște titluri. Am fost la Prefectură, în comisia județeană de Fond Funciar, s-a acceptat anularea titlurilor, dar sunt niște proceduri de urmat, ulterior să scriem alte titluri. Într-un an de zile, eu zic că finalizăm și aici“, ne-a mai spus Gheorghe Moga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.