Făgărășenii, protagoniști în filmul documentar „Trenul Regal“

Seară de film plină cu emoții în cadrul premierii de gală a filmului „Trenul Regal“, care a avut loc la Cinema Muzeul Țăranului, în București. La acest eveniment important au participat și câțiva făgărășeni, protagoniști în documentarul filmat și în orașul nostru, în timpul vizitei făcute de Alteţele Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria  de la 1 decembrie 2016. 

trenul regal2Făgărașul, dar și făgărășenii sunt protagoniști în filmul documentar „Trenul regal“, care a avut premiera de gală aseară la București iar din 27 august va putea fi vizionat și în cinematografele românești. Printre făgărășenii care apar în documentar se află Diana Gribincea Popa și Ionuț Sas de la Casa de Cultură, primarul Gheorghe Sucaciu și soția, pr. Marcel Dobrea la Biserica brâncovenească „Sf. Nicolae“, Elena Băjenaru, managerul Muzeului „Valer Literat“, dar și alți făgărășeni.

În regia baronului Johannes von Holzhausen, documentarul „Trenul regal” va putea fi vizionat în cinematografele din România din 27 august.

„Trenul regal” a avut premiera mondială în 2019 la Dok Leipzig, fiind inclus în competiția internațională, și a fost lansat pe marile ecrane din Austria și Germania la începutul anului 2020.

Majestatea Sa Margareta este “Custodele Coroanei” unei monarhii apuse. Majestatea Sa face lobby pentru recunoașterea prin Constituția României a anteriorului statut regal al membrilor familiei sale.

trenul regal 4Piesa de rezistență este “Trenul regal”, o călătorie anuală ce se desfășoară pe trasee care ating regiuni îndepărtate ale României, și care îi permite Majestății Sale Margareta și soțului său, ASR Principele Radu, să intre în contact cu români iubitori ai monarhiei. În paralel cu înaintarea trenului, îl urmărim pe arhivarul Adrian Buga, care caută, conservă și combină materiale provenite din epoca regalității, care ascultă poveștile celor ce știu să evoce România de odinioară.

„Trenul regal” face ca faliile istoriei europene din epoca modernă să fie recunoscute și povestește despre ele într-un mod iluminator și plin de simpatie.

Călătoria Trenului Regal, de la stația de pornire la cea terminus, este metafora care leagă povestea de un secol și jumătate a unei instituții profund legată istoric și identitar de țara noastră, de prezentul și de viitorul ei.

„Trenul regal” prezintă publicului implicarea instituției Casei Regale în viața socială și culturală a României.
Majestatea Sa Margareta este Președintele Fundației Regale Margareta a României, al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, al Asociației pentru Dezvoltare Durabilă Săvârșin și președinte de onoare al Fundației Atletismului Românesc.

trenul regal3Din distribuția documentarului fac parte Majestatea Sa Margareta, ASR Principele Radu, ASR Principesa Maria a României dar și istoricul, criticul de artă și consilierul Casei Regale, Adrian Buga.

Filmul va fi proiectat și la Fagaras, marti, 14 septembrie, ora 19.00. Preț bilet 10 lei

 

 

 

IMG-20210825-WA0018 IMG-20210825-WA0017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.