Octav Bjoza, președintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, a suferit un AVC

Fostul deţinut politic, preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi secretar de stat până în urmă cu câteva luni, Octav Bjoza, a suferit un atac cerebral vascular.  Potrivit informaţiilor primite de la medici de nepoata sa, Diana Bjoza, următoarele ore sunt decisive pentru sănătatea celui care a fost încarcerat la o vârstă fragedă deoarece s-a opus regimului comunist.

„Orele şi zilele următoare sunt esenţiale pentru viaţa lui Bubu, în urma AVC-ului suferit ieri. Acum, mai mult ca oricând, are nevoie de gândurile noastre! Ştiu că este un învingător, aşa cum a fost mereu!

Prin cele 14 securităţi, închisori şi lagăre de exterminare prin care am trecut, sunt unul dintre puţinii care, condamnat la 15 ani de muncă silnică, fiind arestat în 1958, am făcut doar patru şi am scăpat sănătos. Un medic îmi spunea: să ştii, fiule, starea de sănătate fizică este determinată de starea de sănătate psihică. În permanenţă să ai mentalitate de învingător, băiatule. În permanenţă. Repetă cu glas tare, dacă eşti singur: EU SUNT UN ÎNVINGÂTOR MIE NU MI-E FOAME NU MĂ DOARE NU-MI ESTE FRICĂ NU-MI ESTE FRIG ŞI AŞA VA FI!”. Si aşa a fost, Octav Bjoza”, a spus Diana Bjoza, scrie adevarul.ro.

Un comentariu la „Octav Bjoza, președintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, a suferit un AVC

  • august 5, 2021 la 8:09 am
    Permalink

    Multa sanatate.Bunul Dumnezeu sa-l ocroteasca.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.