40 de copii din Jibert şi Văleni, în „tabără bisericească”

În perioada 15-17 iulie, un grup de 40 de copii din parohiile Jibert şi Văleni, a participat la o tabăra cultural-educativă în localitatea Seliştat, de pe Colinele Transilvaniei. Potrivit Mitropoliei Ardealului, tabăra face parte dintr-un Proiect numit „Educaţie prin cultură în comuna Jibert” şi este cofinaţat de Consiliul Judeţean Braşov, urmărind promovarea educaţiei şi a culturii tradiţionale în rândul copiilor şi a tinerilor.
De-a lungul celor trei zile, copiii au avut parte de pictură pe sticlă, de o vizită la muzeul din localitate „Erich Lucas” şi de o drumeţie în împrejurimile satului. La întoarcere, copiii au poposit la Biserica ortodoxă a satului.
selistatParticipanţii la această tabără au fost însoţiţi de părintele Iulian-Vincenţiu Ungureanu – preot la Parohia Jibert, Claudiu-Vasile Popa – preot al Parohiei Văleni, dar şi de dascălii Vaida Florina, Vaida Amalia, Brăgău Bogdan şi de doamna preoteasă Adriana-Camelia Popa.
Tot cu aceşti tineri, în lunile august şi septembrie, vor urma alte întâlniri şi atelierele educativ-culturale care au un rol foarte important în a le oferi alternative creative petrecerii vacanţei şi a timpului liber.

sursa: mitropolia-ardealului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.