Țara Făgărașului

După 10 ani spitalul din Victoria, reînfiinţat

Vești bune pentru locuitorii orașului Victoria, dar și pentru cetățenii comunelor învecinate! Închis în 2011, prin Hotărâre de Guvern, Spitalul din Victoria va fi reînfiinţat. Tot prin Hotărâre de Guvern, publicată în Monitorul Oficial joi, 8 iulie 2021. Potrivit HG 733/2021, Spitalul Orăşenesc Victoria va avea sediul social în Strada Băii nr. 2, iar sediul secundar în Strada Policlinicii nr. 14, urmând a-şi desfăşura activitatea în subordinea Consiliului Local al Oraşului Victoria. Unitatea medicală va fi finanţată integral din venituri proprii, din sumele încasate pentru serviciile medicale prestate. Mai pe scurt, din banii primiţi de la CAS pentru cazurile rezolvate. Dar finanţarea poate veni şi din alte surse.

În principiu, potrivit primarului oraşului Victoria, Carmen Bertea, vor funcţiona 50 de paturi pentru spitalizare continuă, alte 27 fiind pentru spitalizare de o zi.

camelia berteaDupă luni de muncă asiduă, după nenumărate ședințe, analize, drumuri și eforturi am reușit să demarăm procedura de redeschidere a Spitalului Orășenesc Victoria.
Am aflat cu mare bucurie că, în urma unor eforturi magistrale și a multor emoții, în data de 8 iulie 2021 s-a emis Hotărârea de Guvern, publicată în Monitorul Oficial ieri, 12 iulie 2021.
Dragi Victorieni, putem astfel afirma că suntem în plin proces de demarare a procedurilor oficiale pentru redeschiderea spitalului, proceduri care vizează, pe lângă concursurile de manager, de angajări, proceduri specifice de amenajare, și procesul de avizare a structurii și de contractare cu CNAS. Sperăm să ne încadrăm în termenul limita și vom putea discuta concret despre redeschiderea spitalului după ce vom parcurge toți acești pași.
Suntem încrezători ca vom reuși și vom asigura condițiile care să ne permită să avem un spital modern, eficient.
Țin să mulțumesc, în mod deosebit, doamnei ministru Ioana Mihăilă și celorlalți membri ai guvernului care au conștientizat necesitatea de a avea acest spital care deservește nu numai orașul Victoria, ci și zonele limitrofe, în contextul în care cel mai apropiat spital este la minim 30 de kilometri, înțelegând și susținând cu toate forțele dorința noastră de a oferi acces la servicii medicale de calitate întregii zone.
Mulțumim pe această cale și colaboratorilor noștri, domnului senator Irineu Darău, Consilierului județean Ovidiu Paraschivescu, domnului prefect Cătălin Văsii, Președintelui Consiliului Județean Adrian Ioan Veştea, care ne-au susținut și ne-au încurajat să aducem acest vis al locuitorilor orașului nostru în prag de realizare, în numai 9 luni de eforturi și de colaborare, care ne-au adus încrederea că, dacă ne dorim cu adevărat orice, putem reuși. Vom munci în continuare pentru obiectivul Spitalului din Victoria.
Mai avem etape birocratice de parcurs, dar vă garantăm că suntem pe drumul cel bun și că vom asigura serviciile medicale necesare pentru zonă. Deocamdată ne concentrăm pe muncă și pe termene limită. La final vom putea sărbători și discuta pe îndelete despre pașii parcurși.“, spune primarul orașului Victoria, Camelia Bertea.
spital victoria2Spitalul orăşenesc Victoria a luat fiinţă în 1974, în urma unui ordin al Ministerului Sănătăţii, iar în 1980 a fost dată în folosinţă o clădire nouă pentru serviciile medicale de care beneficiau locuitorii din zonă, clădire cu demisol, parter şi 4 etaje.
Capacitatea în anii 80 era de 200 de paturi. Cum, din 2006, în acest spital, îngrijirile medicale s-au axat mai mult pe tratarea cazurilor cronice, denumirea a fost de de Spitalul de Boli Cronice Victoria. În 2011 spitalul a fost însă desfiinţat prin Hotărâre de Guvern. Apoi, aici a funcţionat o unitate medicală publică-privată, în baza unui contract de asociere între CL Victoria şi o societate din Sibiu, care a încetat pe 30 mai anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *