Romsilva vrea avizul de mediu pentru a demara investiții de 3,5 milioane de euro în reconstrucția Castelului Brukenthal de la Sâmbăta de Jos

Guvernul va aloca 3,5 milioane de euro pentru introducerea Castelului Brukenthal de la Sâmbăta de Jos în circuitul turistic. Momentan, se fac primii pași, Romsilva încercând să obțină avizul de mediu pentru reconstruirea acestui palat. Potrivit memoriului, în acest moment valoarea construcției este de 4,7 milioane de lei, mai puțin de un milion de euro, scrie bizbrasov.ro.

Ansamblul Castelului Brukenthal de la Sâmbăta de Jos este înscris în Lista Monumentelor Istorice ale României. A fost construit de contele Josef von Brukenthal, în stil baroc, între anii 1750-1760. În prezent, castelul se află într-o stare avansată de degradare și nu este accesibil publicului sau vreunei alte utilizări. Degradările cele mai importante se înregistrează la acoperiș, care s-a prăbușit pe circa 35-40% din suprafață, și la plafoanele din lemn dintre niveluri, care sunt de asemenea prăbușite.

Mai mult AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.