Lucrările la drumul ce duce la Luța și Ludișor continuă. S-a dat ordinul de începere și pentru extravilan

Consiliul Județean Brașov anunță începerea lucrărilor și pentru partea de extravilan a drumului județean DJ 109 Beclean – Luța- Ludișor. Reamintim că în intravilan, modernizarea drumului a demarat de anul trecut și încă se mai lucrează. 

Unul dintre cele mai importante proiecte de investiţii în infrastructura rutieră pe care Consiliul Judeţean Braşov le finanţează în acest an din bugetul propriu este cel de modernizare şi reabilitare a drumului judeţean DJ 109 Beclean – Luţa – Ludişor (km 0+000 – km 9+084). Este vorba despre un proiect multianual care a intrat în faza de execuţie odată cu emiterea ordinului administrativ de începere a lucrărilor pentru extravilan.

Se lucrează în intravilan și totodată s-a dat ordinul de începere pentru extravilan. Modernizarea drumului va începe într-o logică de lucru cu modernizarea podurilor din extravilan și ulterior cu toate lucrările aferente proiectului, astfel încât la final să avem drumul asfaltat. De mulți ani s-a promis că se asfaltează acest drum ca să se elimine disconfortul acesta de a merge cu mașinile pe un drum de pământ, care deși s-a reparat în permanență, dar tot în permanență au apărut gropi. Acum se ajunge să se asfalteze acest drum. Efortul financiar este unul mare pentru modernizarea acestui drum. Deși leagă comunități mici, totuși dacă împreună cu președintele Consiliului Județean am promis acest lucru, îl și realizăm“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Valoarea totală a acestui contract este de 27.497.317,30 lei, iar perioada de garanţie convenită cu constructorul este de 7 ani de la momentul încheierii procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor.

Pe lângă înnoirea structurii rutiere, vor fi reabilitate trei poduri, vor fi modernizate podeţele transversale şi cele la drumurile laterale, vor fi realizate lucrări de colectare şi evacuare a apelor pluviale, consolidări la terasamente şi amenajări ale acceselor la proprietăţi. Alte tipuri de lucrări prevăzute sunt cele de siguranţă a circulaţiei şi semnalizare rutieră.

Acordăm o atenţie deosebită proiectelor de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere administrate de Consiliul Judeţean Braşov. Fie că accesăm fonduri europene pentru realizarea acestora, fie că le finanţăm din bugetul propriu sau din fonduri guvernamentale, implementarea acestor tipuri de proiecte este extrem de importantă pentru accesibilizarea tuturor zonelor judeţului Braşov şi deschiderea lor către investiţii, pentru crearea condiţiilor de dezvoltare a comunităţilor rurale sub toate aspectele şi eliminarea decalajelor faţă de mediul urban. Sunt convins că vom reuşi să atragem o parte importantă din fondurile europene nerambursabile care ne vor sta la dispoziţie în exerciţiul financiar 2021-2027, astfel încât să reuşim să aducem cât mai multe drumuri judeţene la un nivel calitativ comparabil cu cel din ţările occidentale”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.