ANAF: Declaraţia unică se poate depune până în 25 mai

Declaraţia unică se completează şi se depune, până la data de 25 mai 2021, după cum informează ANAF Braşov. Această declaraţie se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România sau din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.
ANAF pune la dispoziţia contribuabililor mai multe modele pentru completarea declaraţiei unice, în funcţie de sursa de venit. Astfel, există declaraţii unice pentru cei care obţin venituri din activităţi independente impuse în sistem real, venituri din activităţi independente impuse la norma de venit sau venituri din cedarea folosinţei bunurilor. De asemenea, există un model de declaraţie unică şi pentru persoanele fără venituri care optează pentru plata contribuţiei la sănătate. Fiecare model poate fi descărcat de pe portalul ANAF.
Instituţia recomandă depunerea declaraţiei prin mijloace electronice, prin intermediul Spaţiului Privat Virtual de pe www.anaf.ro sau serviciului „Depunere declaraţii” de pe www.e-guvernare.ro.

 

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.