Comuna Lisa: buget mai mic față de cel din 2020

Încasările scăzute ale taxelor și impozitelor locale din anul precedent, an aflat sub semnul COVID-19 se reflectă mult în bugetul administrațiilor locale din acest an. La Lisa de exemplu, sumele de la buget din taxe și impozite locale preconizate pentru acest an sunt mai mici cu 350.000 lei. În acest context, investițiile noi au fost puse pe lista de așteptare, în speranța că se deschide noua sesiune de accesare de fonduri europene. 

Bugetul comunei Lisa atât la partea de venituri, cât și la cea de cheltuieli este de 5.348.900 lei, însă suma preconizată a se încasa din dările locale este de doar 850.000 lei.

Anul acesta nu avem bani pentru investiții. Singurele investiții sunt cele începute anii anteriori pe care trebuie să le finalizăm și le achităm. Față de anul trecut, bugetul e mai mic cu 350.000 lei, din cauza încasărilor scăzute de anul trecut. Dacă anul trecut a fost de 1,2 milioane, anul acesta, din cauza încasărilor mici de anul trecut, Finanțele ne lasă doar la 850.000 lei și vorbim de taxele și impozitele locale. Celelalte sume care vin, vin cu destinație, nu le putem folosi în alt scop. “, ne-a spus Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa.

lisaTotuși, în buget au fost prevăzute sume pentru finalizarea lucrărilor începute. Mai mult, autoritățile comunei au pregătit mai multe proiecte pentru a fi depuse în cadrul noii sesiuni de accesare fonduri europene.

Anul acesta vom face recepția lucrărilor de modernizare a drumurilor din comună, unde mai avem de achitat partea de cofinanțare din bugetul local. De asemenea, finalizăm toate investițiile începute. Așteptăm să se deschidă linii noi de finanțare pentru proiecte europene, pentru că am pregătit mai multe proiecte pentru dezvoltarea comunei. “, ne-a mai spus primarul comunei Lisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.