Locuințele ”verzi”, noul trend al anului 2021. Cum să îți transformi casa pentru avantaje nebănuite

Anul 2021 a adus cu el un nou trend în construcția caselor, astfel că sunt la mare căutare locuințele spațioase, din zonele liniștite sau chiar rurale, realizate cât mai ecologic. Se caută locuințe cât mai verzi, independente din punct de vedere energetic, construite din materiale de calitate, care să nu interfereze cu mediul înconjurător. 

Însă, dacă ai deja o locuință de tip tradițional, o poți îmbunătăți și chiar transforma radical cu doar câteva mici ”ajutoare”.

Iată câteva idei care te vor ajuta să îți schimbi locuința 

  • Primul pas în transformarea unei locuințe esta ca aceasta să nu aibă pierderi de niciun fel. O izolație termică de calitate poate face diferența între o casă care va consuma foarte multă energie și una în care te vei simți confortabil, care va fi extrem de călduroasă și care va avea foarte puține pierderi termice. 
  • Pentru că energia electrică este uneori o problemă, mai ales atunci când se întrerupe exact când ai nevoie să lucrezi, o variantă sustenabilă poate fi energia ”verde”, energia electrică proprie fiind cea mai bună alegere. Iar dacă nu știi exact ce trebuie să achiziționezi, ai cea mai bună variantă la îndemână: găsește aici gama de panouri fotovoltaice de la dbsolar.ro, care îți vor rezolva rapid problema. 

voltaic-min

 

  • Apa potabilă din rețeaua publică este, de cele mai multe ori, încărcată cu tot felul de particule și cu mult dezinfectant, astfel că este dificil de consumat. Dacă îți dorești să rezolvi și această problemă, poți investi într-un filtru de calitate sau chiar poți discuta cu o echipă de specialiști pentru construcția unei fântâni. 

Fântâna proprie poate aduce nenumărate avantaje: apă de izvor proaspătă mereu, nu se oprește atunci când apar probleme la rețeaua cu apă potabilă a localității și are un nivel pe care îl poți controla de substanțe dezinfectante. 

  • O locuință verde înseamnă și o locuință în care plasticul nu este folosit sau este folosit în cantități foarte mici. Dacă ai deja ferestre realizate din tâmplăria de termopan clasică, este momentul să renunți la ele. O variantă mult mai ecologică și care va îmbunătăți și calitatea aerului din casă este cea a ferestrelor cu tâmplărie din lemn. Pe lângă faptul că sunt de o calitate net superioară, casa ta se va respira altfel, iar petele de igrasie sau mucegai vor dispărea ca prin farmec. 
  • Mult verde la propriu! O locuință ecologică înseamnă una în care plantele își au locul lor bine stabilit, mai ales că acestea sunt purificatoare de aer naturale. Dacă nu ai un colț verde în casă, este timpul să achiziționezi cât mai multe plante. Pe lângă faptul că te vei bucura de aer curat, acestea lor alunga stresul cotidian, astfel că vei fi mai bine dispus cu fiecare zi pe care o vei petrece cu ele în casă.

Dacă ai reușit să îţi refaci locuinţa şi să o transformi într-una verde, te poţi declara fericit. Nu îţi mai rămâne decât să te bucuri de noua ta casă şi de colţul de relaxare, unde vei putea petrece momente de neuitat! 

(articol de la partener)

Sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.