Vrei să te vaccinezi rapid împotriva Covid? E liber la AstraZeneca

După multiplele semne de întrebare ridicate în jurul vaccinului AstraZeneca, mulţi dintre cei înscrişi au renunţat la programare. Totuşi, autorităţile române vor ca oamenii să beneficieze de ele, aşa că schimbă regulile. Vaccinarea cu vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca se va face direct prin prezentarea la centrul de vaccinare (doar centrele cu vaccin AstraZeneca) fără programare prealabilă. Condiţia este ca în centre să nu fie persoane programate. „Foarte probabil, va fi posibil de vineri, pentru a ne asigura că există un număr suficient de doze”, a spus, ieri, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.
Decizia a fost luată „ca urmare a scăderii adresabilităţii populaţiei” pentru vaccinarea cu acest vaccin, se arată într-un document semnat de Valeriu Gheorghiţă.
Vaccinarea fără programare ar urma să fie posibilă în câteva zile, iar cei doritori trebuie să verifice disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma naţională de informare cu privire la vaccinare. De asemenea, să se asigure că nu au simptome asociate COVID 19.
În altă ordine de idei, peste 300.000 de români şi-au anulat programările sau nu s-au prezentat la vaccinarea cu AstraZeneca, anunţa, săptămâna trecută, medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.