Situația devine îngrijorătoare și la Făgăraș

Situația privind numărul de bolnavi de Covid-19 devine îngrijorătoare și la Făgăraș. Chiar dacă creșterea incidenței a fost una ușoară de la o zi la alta, municipiul a ajuns să numere peste 100 de infectări cu COVID-19, astfel ne apropiem de o incidență de 3/1000 de locuitori. Autoritățile sanitare trag un semnal de alarmă, mai ales că toate paturile de la spital, destinate îngrijirii bolnavilor Covid, sunt permanent ocupate. Chiar dacă numărul celor care trec cu bine peste această boală este mare, sunt înregistrate și decese și doar în acest weekend au fost 4. 

Deși în județ sunt mai multe localități cu o incidență mai mare, Comăna fiind în continuare pe primul loc, cu o incidență de 16,5/1000 locuitori, și la Făgăraș trendul este unul ascendent. 108 cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 erau înregistrate ieri la Făgăraș, reprezentând o incidență de 2,83 la mia de locuitori și tot mai mulți oameni se prezintă la Compartimentul de Primiri Urgențe, în stare destul de gravă

Pentru data de ieri a fost calculată o incidență de 2,83 la mie, în municipiul Făgăraș. Avem semnale și din partea colegilor din  curativ, prezentarea la camera de gardă din păcate se face când pacientul are simptomele grave, acutizate. Gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților infectați cu acest virus este de 100%, în spitalul din Făgăraș”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Brașov, Anca Bâtiu.

IMG_1525Aproape 7000 de persoane s-au vaccinat la cele 3 fluxuri de vaccinare amenajate la centrul medical din strada 13 Decembrie din Făgăraș. În medie 200 de persoane sunt vaccinate zilnic.

Avem 3 fluxuri de vaccinare. Toate funcționează la clinica Camelnic Terapy, prin relocarea fluxului de la Liceul ”Constantin Brâncoveanu” și s-au deschis alte două fluxuri noi. Campania de vaccinare la Făgăraș se desfășoară așa cum ar trebui. Avem prezentări, știm că la nivelul județului Brașov s-a depășit cifra de 100.000 de doze de vaccin utilizate, inoculate. În Făgăraș până la această dată avem un total de 6941 de inoculări făcute în centrul comunitar. De asemenea la Victoria,  cei de la centrul fix au administrat un număr de 2718 doze iar prin centrul mobil care funcționează pe lângă centrul de vaccinare din Victoria s-au imunizat 1520 de persoane. Și la Rupea , prezentarea este bună. Avem 2760 de persoane vaccinate de la 1 martie, de când s-a deschis acolo centrul de vaccinare” ,a mai adăugat Anca Bâtiu.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brașov recomandă locuitorilor din Țara Făgărașului să respecte cu strictețe regulile de prevenție și să se prezinte la medic la primele simptome, să se testeze și să se izoleze până la aflarea rezultatului.

IMG_1508 IMG_1510 IMG_1512 IMG_1516 IMG_1517

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.