Foto de la fața locului. Accident în cadrul raliului, la Șoarș

Accident grav vineri, 26 martie, în cadrul Raliului Brașovului, în zona localității Șoarș. Proba specială cu numărul 2 de la Raliul Brașovului a fost oprită după ce echipajul bulgar, cu numărul 501, format din Nikola Mishev și copilotul Yanaki Yanakiev, a pierdut controlul mașinii de raliu și a ieșit în decor la 1,1 kilometri după start, lovind un cap de pod.

A fost activat butonul SOS, iar în 90 de secunde echipajele de ambulanță și descarcerare au fost prezente la fața locului. După descarcerare, cei doi sportivi au primit îngrijiri la fața locului.

Pilotul a coborât singur și este în afara oricărui pericol.

Copilotul, fiind suspect de fractură la ambele picioare și fractură de femur, iar pentru că s-a constat o scădere rapidă a tensiunii arteriale, s-a solicitat și intervenția elicopterului SMURD.

„În cadrul Raliului Brasov, la proba care se desfășoară pe zona Făgăraș, a fost anunțat producerea unui accident: un autoturism a intrat într-un cap de pod. În urma accidentului, copilotul a rămas încarcerat. S-au deplasat la fata locului o autospeciala cu apă și spumă, cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD. Totodată a fost solicitat să intervină și un elicopter SMURD“, ne-a transmis purt. de cuv. al ISU Brașov.

Pe DJ104J, sens de deplasare Șoarș către Rotbav, a avut loc un eveniment rutier, în care a fost implicat un autovehicul, ce participa în cadrul Tess Rally Brașov 2021. În urma producerii evenimentului rutier a rezultat o victimă, care primește îngrijiri medicale la fața locului. Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările producerii evenimentului rutier.“, ne-a spus agent de pol. Nadia Olaru, purt. de cuv. al IPJ Brașov.

Potrivit Federației Române de Automobilism Sportiv, „copilotul Yanaki Yanakiev a fost stabilizat la Spitalul Județean din Târgu Mureș, sub supraveghere permanentă. Are fracturi la membrele inferioare, în rest controalele făcute nearătând alte probleme. Reprezentanți ai federației sunt la fața locului și stau în contact cu personalul medical. Neexistând o urgență, mâine se va decide când se va recurge la operație. Pe de altă parte, pilotul Nikola Mishev a fost reexaminat la spital și nu s-au găsit elemente care să ceară internarea acestuia, astfel încât acesta va fi externat. Mulțumim cadrelor medicale și personalului din echipele de intervenție de la locul accidentului. Federația a demarat o investigație asupra modului de intervenție la fața locului și va prezenta în zilele următoare rezultatele.“

 

IMG-20210326-WA0023 IMG-20210326-WA0024

IMG-20210326-WA0021 IMG-20210326-WA0022

smurd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.