Ce să-mi cumpăr – ANVELOPE noi sau reșapate ?

Ce să-mi cumpăr – ANVELOPE noi sau resapate ? Cu siguranță, această dilemă nu o ai doar tu, este lucrul la care nu te gândești doar tu atunci când vrei să îți schimbi anvelopele. Ca pentru orice altă întrebare, vom avea mai multe păreri, și astfel va apărea o întreaga discuție despre anvelope noi vs anvelope reșapate. Vom arata in cele ce urmează câteva din avantajele si dezavantajele utilizării lor.

Avantajele anvelopelor resapate

-Anvelopele resapate sunt anvelopele ale caror carcasa este reutilizata pentru a li se da o noua viata, schimbandu-se banda lor de rulare. Sunt supuse unor reguli de siguranta foarte stricte si sunt destul de performante.

-Principalul lor avantaj este bineinteles, raportul calitate –pret. Altfel spus, o anvelopa resapata costa mult mai putin decat o anvelopa noua, pentru o calitate si performante similare. Poti plati astfel cu pana la 30-50% mai putin fata de un model nou. Acest pret mai mic se poate explica datorita faptului ca pentru o anvelopa resapata, carcasa se pastreaza, deci costurile de fabricatie sunt simtitor reduse.

-Cand cumperi anvelope resapate, reusesti in acelasi timp si sa protejezi mediul. In tehnica resaparii se foloseste mult mai putin petrol,in concluzie putem afirma ca o anvelopa resapata este una reciclata.

article-thumb

Avantajele anvelopelor noi

-Anvelopele noi ofera siguranta si performante foarte ridicate.
Viteza cu care conduci sau cu care intri in curbe, distanta de la care trebuie sa franezi, toate depind de calitatea anvelopelor.

-Trebuie sa intelegem si sa acceptam faptul ca folosind anvelope noi vei consuma mai putin combustibil. Starea anvelopelor poate sa afecteze destul de tare consumul de carburant. Daca ai cauciuri uzate, cu o banda de rulare inegala, consumul de benzina poate sa creasca simtitor. Masina va trebui sa « munceasca » mai mult pentru a se folosi de puterea sa la sol. Poti cumpara cauciucuri de vara si iarna, dar si cauciucuri all season de la Vadrexim.

-De asemenea, sunt cele care ofera cea mai buna experienta in timpul sofatului. Anvelopele noi sunt cele care garanteaza o experienta minunata pentru traseele mai lungi.

-Pentru a beneficia de bune rezultate, anvelopele tale trebuie sa aiba o presiune corecta, sa fie corect montate, bine echilibrate si de cea mai buna calitate.

article-thumb (1)

Si totusi ce anvelope alegem?

Trebuie sa mai stii insa ca anvelopele resapate sunt nu cu foarmte mult mai grele decat unele noi. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca banda de rulare noua care se adauga cauciucurilor folosite este mai groasa si se folosesc si mai multe materiale la constructia lor.

Mai e un lucru de precizat, anvelopele resapate, NU SUNT anvelope second hand, adica anvelope care au fost deja folosite.

Sunt alternativa perfecta pentru cei care au un buget mai limitat sau pentru cei care bugetul chiar conteaza. Nu e de mirare ca anvelopele resapate sunt o solutie din ce in ce mai atragatoare pentru cei care isi doresc un set nou de cauciucuri pentru masina.

Anvelopele resapate, de asemenea, se pot folosi atat on-road cat si off-road. In America, dar si in Europa, mai nou, aproape 50% din anvelopele folosite sunt resapate, mai ales cele pe partea de camioane. Se comporta ca si anvelopele noi atunci cand vine vorba despre viteza si indicele maxim al lor de viteza este de peste 200 km/h. Pana si la capitolul siguranta stau chiar foarte bine. Se respecta toate reglementarile si sunt supuse celor mai stricte teste, la fel ca si in cazul anvelopelor noi. Poti afla si alte lucruri interesante de aici.

(Articol de la partener)

Sursa foto: Vadrexim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.