Cetățenii de etnie romă vor fi învățați să contribuie activ la rezolvarea problemelor comunității

Cetățenii de etnie romă din Făgăraș vor învăța să contribuie activ la rezolvarea problemelor cu care se confruntă  comunitățile și își vor putea face auzită voce, cu ajutorul unor Grupuri de inițiativă Locală. Acestea se vor organiza în urma unui proiect european „Putem mai mult împreună“, desfășurat la nivel național, Primăria Făgăraș fiind partener. Zilele trecute, în sala de ședințe a Consiliului Local Făgăraș a avut loc lansarea proiectului, unde au luat parte reprezentanții Asociației Romilor din Făgăraș, ai Primăriei Făgăraș, dar și parteneri din cele cinci județe care fac parte din proiect.

IMG_20210317_140326Este lansarea proiectului „Putem mai mult împreună. Este proiectul care a trecut și prin Consiliu Local în urmă cu două luni. Se implementează la nivel național, în cinci județe printre care și județul Brașov. În principiu este un proiect adresat comunităților de romi, dar aici ne referim la tot ce înseamnă lideri formali sau informali, la cadre didactice, la reprezentanții UAT-urilor, mai exact la reprezentanții primăriilor implicate în proiect. De ce facem asta? Pentru că ne-am dat seama că în ultimii ani, ne dorim de foarte multe ori să promovăm, să implementăm proiecte pentru comunitățile de romi însă în cele mai multe comunități nu găsim oameni pregătiți pentru a face față acestor proiecte. Iată că acest proiect vine în sprijinul acestei idei și se adresează strict persoanelor care lucrează cu copiii de etnie romă, cu adulții de etnie romă“, ne-a spus Ionuț Androne, coordonator al proiectului pe județul Brașov.

Proiectul are beneficiari din cinci județe, respectiv Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău și Iași iar durata de implementare este de 24 de luni.

IMG_20210317_140638„Proiectul are ca beneficiari 2200 de persoane pe care încercăm să le instruim prin mai multe activități ale proiectului  care se adresează școlilor, autorităților locale, membrilor din comunitate și inclusiv experților romi, care activează la nivel național. Ne dorim ca la finalul acestui proiect, 20 de grupuri de inițiativă locală să fie active la nivelul comunităților, să creeze planuri  de acțiune locale, care să fie  aprobate în cadrul strategiilor locale și județene, vor fi de asemenea 14 întâlniri la nivelul județelor din țară, unde vor fi susținute aceste planuri de acțiune, care reflectă realitatea din teren și noi vom încerca cumva să sprijinim grupurile de inițiativă să realizeze aceste planuri de acțiune. Pe lângă toate acestea, beneficiarii acestui proiect și aici mă refer la cadrele didactice, directorii de școli, autoritățile publice locale, vor colabora mult mai ușor cu membri din grupurile de inițiativă și vor lucra împreună la aceste planuri de acțiune locală“, ne-a spus Andrei Constantin, coordonator proiect.

Din județul Brașov, parteneri în proiect sunt: Municipiul Făgăraș, orașul Rupea, comuna Cincu și comuna Racoș.

IMG_20210317_140941Este un proiect european, adresat comunității rome într-adevăr în colaborare cu Ionuț Androne, se realizează proiecte în parteneriat cu Primăria Făgăraș. De fapt, sunt acele proiecte de integrare și fizică în comunitățile din UAT-ul nostru. Noi suntem parteneri, acordăm tot sprijinul necesar pentru a realiza aceste proiecte, pentru că ni se par foarte utile pentru a forma ceea ce trebuie pentru comunitățile noastre“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Municipiului Făgăraș.

 

De asemenea în cadrul proiectului se vor realiza campanii de promovare a culturii și identității romilor.

(P)
Dulapuri pentru dormitor de la Ganexpert Design
De ce Ganexpert Design?
✅Realizăm mobilier pe gustul…

Publicată de Fagarasul Tau pe Joi, 18 martie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.