Meteorologii au emis alte atenționări de ninsoare

Meteorologii nu vin cu vești bune! Atenționările de vreme rea au fost prelungite până sâmbătă, 20 martie, ora 10.00.  În urmă cu puțin timp, ANM a emis un alt cod galben de ninsoare, în general, moderată cantitativ, valabil din 18 martie, ora 6.00 și până în 20 martie, ora 10.00.

Screenshot_20210317_101703 În intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Local se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte.“, potrivit ANM.

Reamintim că în vigoare până la ora 23.00 este un cod portocaliu de ninsori abundente și viscol puternic în zona Carpaților Meridionali și de Curbură

        „ În zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90…110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.“, potrivit meteorologilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.