„În memoria luptătorilor anticomunisti din Țara Făgărașului și a urmașilor acestora, cer Guvernului României, condus vremelnic de domnul Florin Cîțu să reconsidere această decizie“

Octav Bjoza, subsecretar de stat pe problemele deţinuţilor politic şi revoluţionarilor, a fost demis luni. Decizia a fost contestată inclusiv de făgărășeni, care i-au scris lui Ludovic Orban, în speranța că se va reveni asupra acestui demers. 

Fostul deţinut politic Octav Bjoza, de 82 de ani, a fost demis luni de premierul Florin Cîţu. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Fostul deţinut politic spune că a aflat aseară că actul de destituire a fost publicat în Monitorul Oficial.   „Este una din cele mai ruşinoase decizii ale PNL. Marii făuritori ai Marii Uniri au murit lângă noi în temniţe, iar acum, un urmaş de-al lor şi-a permis să mă destituie. Este o ruşine, o pagină ruşinoasă a Partidului Liberal“, spune Bjoza, citat de adevărul.ro.

octav bjoza TVROctav Bjoza, care e din 2009 președintele Asociației Foștilor Deținuți Politic din România (AFDPR), a fost numit, din 1 octombrie 2014, în funcția de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 (SSRML, fostul Secretariat de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor – SSPR), în subordinea Secretariatului general al Guvernului.

Decizia de eliberare din funcție a fost contestată și la nivel național, dar și local. Făgărășeanul Cristian Urs, urmaș al unui luptător anticomunist, bunicul lui fiind deținut politic, dar și în calitate de membru PNL Făgăraș, i-a scris lui Ludovic Orban, în speranța că se va reveni asupra deciziei.

„Decizia domnului Cîțu de a-l elibera din funcția de subsecretar de stat pe domnul Octav Bjoza nu va rămâne fără ecou în Țara Făgărașului, cunoscută pentru dârzenia populației în lupta cu comunizarea României.

În memoria luptătorilor anticomunisti din Țara Făgărașului și a urmașilor acestora, cer Guvernului României condus vremelnic de domnul Florin Câțu să reconsidere această decizie și să nu întineze memoria rezistenței anticomuniste pentru funcții oferite cadou camarilei.
Stai și cugetă, Florin Câțu!“, a scris și pe pagina de facebook, Cristian Urs.
foto: tvr.ro si fagarasultau.ro- arhivă

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.