Coroană de flori în memoria luptătorilor rezistenței anticomuniste

Pe data de 9 martie, ziua celor 40 de sfinţi mucenici, în fiecare an sunt comemoraţi cei care au devenit victime ale comunismului sovietic. Este ziua lor, a foştilor deţinuţi politici anticomunişti. Din cauza restricțiilor impuse de la nivel național, nici în acest an nu s-a organizat o manifestare dedicată celor care au luptat împotriva regimului comunist. În schimb, autoritățile locale au depus o coroană de flori la monumentul aflat la intrarea în Cetatea Făgăraș.

FB_IMG_1615274274184Din păcate, nici anul acesta nu putem organiza o manifestare dedicată celor care au luptat împotriva regimului comunist. Însă, foștii deținuți politic nu au fost uitați. Primarul Gheorghe Sucaciu, Diana Gribincea Popa – managerul Casei de Cultură și Elena Băjeanu – managerul Muzeului Țării Făgărașului au depus o coroană la Monumentul Rezistenței Anticomuniste din fața Cetății Făgăraș, în memoria celor care s-au jertfit pentru popor.

În amintirea lor, Primăria Făgăraș a pregătit mici daruri care vor ajunge la filiala din municipiu a Asociației Foștilor Deținuți Politic din România, Centrul de zi pentru copii „Sf. Nectarie”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă și Centrul de plasament „Casa Maria”. se arată în informarea făcută de Primăria Făgăraș.

FB_IMG_1615274279649

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.