Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Valorile termice vor înregistra o creştere până pe 6 martie. Potrivit meteorologilor vor fi temperaturi de 14 – 16 grade, după care se va răci brusc, timp de trei – patru zile.

La începutul acestei săptămâni, în zona Transilvaniei valorile termice diurne vor fi în creştere treptată, astfel că în zilele de 4 şi 5 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de până la 12 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 3…5 grade, în intervalul 6-8 martie. După 9 martie regimul termic va fi în uşoară creştere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 7…8 grade.

Temperaturile minime vor fi preponderent negative şi se vor situa în medie între -4 şi -2 grade, exceptând nopțile din perioada 7-10 martie, când vor fi mai scăzute, spre medii de -8…-5 grade. Precipitații în general slabe cantitativ, vor fi pe arii restrânse astăzi şi din nou, cu caracter local şi temporar, începând cu 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă.

La munte, vremea se va încălzi până pe data de 4 martie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 5…6 grade şi cea a minimelor de -3…-2 grade. Răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va determina maxime, în medie, în jurul a -2 grade şi minime, în medie, de -9..-7 grade. În cea de-a doua săptămână a lunii martie, în ansamblu normală termic pentru această regiune, media temperaturilor maxime va creşte treptat spre 0…2 grade, iar cea a minimelor va ajunge la -6…-4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant ninsori va fi în creştere începând din data de 5 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.