Invitație la un eveniment dedicat începutului de primăvară, la Casa Municipală de Cultură

Reprezentanții Casei Municipale de Cultură din Făgăraș au pregătit  un eveniment deosebit pe data de 2 martie, care este dedicat mărțișorului și începutului de primăvară. 

Scriitoarea Chris – Simion Mercurian  va lansa cartea ”Dicționar de optimisme” și ne va povesti despre legătura cu orașul Făgăraș, despre Dumnezeu, viață, bucurie, teatru, optimism.

Dicționarul de optimisme” l-am scris cât am stat la Sibiel împreună cu Tiberiu, soțul meu, în perioada de lock down când am simțit că universul ne-a tras frâna de mâna și ne-a trecut pe modul avion. Și ce să fac la înălțime și fără semnal? Am început să mă joc. Optimismul este o opțiune. Nu m-am născut optimistă. Am devenit. Am învățat de una singură că dacă aleg întunericul s-ar putea să nu mai ajung niciodată la lumină. În timp ce dacă aleg lumina…poate am șansa să mă bucur de ea. Încearcă și tu. E un exercițiu bun pentru suflet.”, spune  Chris Simion – Mercurian

Îndrăgitul nostru părinte Constantin Necula va lansa cartea ”Scrisoarea noastră sunteți voi” și ne va bucura sufletele prin dialogul cu dumneavoastră și cu scriitoarea Chris Simion – Mercurian.

În tot anul 2020 – primul an de pandemie, din câți nu vom ști încă prea curând – cuvintele acestea ale Sfântului Pavel mi-au răsunat în urechi și în inimă. Adresate, e drept, corintenilor dar cine nu e corintean dinaintea unor astfel de cuvinte:” Arătându-vă că sunteți scrisoare a lui Hristos, slujită de noi, scrisă nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului Celui viu, nu pe table de piatră ci pe tablele de carne ale inimii” (2Corinteni 3,3). Mi-au fost atât de dragi sufletului în anul acesta când ne-am pierdut reperele și am dus credința dinaintea judecății ideologiilor, noi înșine, creștinii asumați. Am căutat echilibrul și refuzul aruncării cuvintelor pe vorbe goale. Am descoperit cu fiecare comentariu realizat – chiar așa, rudimentar și pe scurt – cât de mult contează să te bucuri de redescoperirea propriei Biserici. Ca Duh de Rusalii și de istorie.” , spune Pr. Constantin Necula.

De asemenea, în cadrul evenimentului se va lansa cartea in memoriam pr. Ioan Faraon – ”Mărturisind Învierea”, care a fost preot în Parohia Ortodoxă Vad timp de 25 de ani, carte apărută în anul 2020, la Editura Agnos, la 7 ani de la Marea Plecare.

Cartea ce veți citi ține de această decență minunată a omului înțelept în lucrarea sa. Primită ca dar de la Iisus Hristos, Dăruitorul. Ceea ce am reușit ca editori să vă aducem dinainte e roada muncii acestui om tenace, curajos în rugăciune și suferință. Caietele sale de predici sunt izvorul rostirilor surprinse de noi în ediția de față. Un exercițiu de recuperare de memorie? Pare că da. Memoria unui amvon anonim, deloc lipsit de fervoare și o retorică atentă.”, mai spune Pr. Constantin Necula.

Intrarea este gratuită și se va face pe bază de invitație pe care o puteți rezerva la numărul de telefon 0268 211 929 de luni – vineri între orele 10.00 – 17.00.

Invitațiile le veți putea ridica înainte cu o oră de începerea evenimentului de la Casieria Casei de Cultură Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.