Proiect în dezbatere – Înscrierea la clasa pregătitoare, din 15 martie

O noutate legată de obligativitatea grupei mari de grădiniţă intervine, însă, atunci când este vorba despre înscrierea la clasa pregătitoare a copiilor care fac 6 ani după 1 septembrie 2021. Concret, vor fi evaluaţi psihosomatic doar copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021 inclusiv şi care nu au frecventat grădiniţa sau care s-au întors din străinătate. Ceilalţi, vor intra la şcoală pe baza unei recomandări primite de la grădiniţă, potrivit aceleiaşi surse.
Cererea-tip de înscriere se poate completa online, transmite prin e-mail, prin poştă sau se poate depune la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele/ tutorele legal instituit/ reprezentantul legal doreşte înscrierea copilului. Completarea cererilor-tip se face până în 29 aprilie. În 20 mai 2021 va fi afişată, în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar,  candidaţii înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere.

Rămâne valabilă metodologia Anisie: Copiii vor fi repartizaţi alfabetic sau prin tragere la sorţi în clasele pregătitoare
Potrivit proiectului, copiii vor fi repartizaţi aleatoriu în clasele pregătitoare şi anul acesta, pentru ca părinţii să nu poată alege învăţătoarea copilului şi să fie eliminate situaţiile de clase pe care foarte mulţi părinţi încearcă să îşi înscrie copii. Sorin Cîmpeanu a menţinut astfel, în metodologie, regula introdusă, anul trecut, de fostul ministru Monica Anisie.
O noutate adusă de noile reguli este dispariţia evenimentului „Ziua porţilor deschise”. În locul acestui eveniment, noile reguli spun că „toate unităţile de învăţământ în care se va desfăşura activitatea clasei pregătitoare în anul şcolar 2021-2022 organizează acţiuni de promovare a ofertei şcolii pe site sau prin afişare la avizierul şcolii”.

foto: arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *