Se iau măsuri pentru evitarea tragediilor pe sectorul de drum dintre Părău și Veneția de Jos

Se iau măsuri pentru siguranța circulației, pe DN1S, pe sectorul de drum dintre localitățile Veneția de Jos și Părău, acolo unde au avut loc mai multe accidente rutiere, soldate din păcate și cu victime omenești. În urma solicitărilor făcute de autoritățile locale din Părău către administratorii drumului, s-a decis ca în perioada următoare să fie implementate mai multe măsuri pentru a se evita tragedii precum cea de la finele anului trecut, când două persoane au decedat iar alte 6 au fost rănite. 

Imediat după tragedia produsă în 23 decembrie, pe DN1S, între Veneția de Jos și Părău, primarul comunei Părău a făcut solicitare către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, administratorul drumului, pentru a lua măsuri în vederea creșterii siguranței în trafic, pe această porțiune de drum. Deși prima solicitare nu a avut succes, primarul comunei, Ovidiu Ovesea, a revenit asupra necesității luării acestor măsuri iar în urmă cu câteva zile a venit și vestea bună, prin adresa transmisă de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Cu ajutorul domnului prefect am luat legătura și cu doamna director de la CNAIR și pe această cale vreau să-i mulțumesc domnului prefect, pentru că s-a implicat foarte tare. Au trimis echipe de la CNAIR și de la Poliția Rutieră în teritoriu. Ne-am întâlnit pe teren, am fost prezent și eu și domnul viceprimar și ca măsuri urgente s-au luat pe sectorul respectiv, sector de 4 kilometri, Părău- Veneția de Jos: limitarea vitezei la 70 km/h, se vor mai monta și alte indicatoare cu depășirea interzisă și se vor monta acele despărțitoare – stâlpișori- cu semnalistică portocalie- galbenă. Cred că au înțeles din prima notificare pe care am făcut-o către dânșii că doresc delimitare de sensuri prin separatoare din beton și mi-au răspuns că lățimea drumului nu permite. Într-adevăr drumul are undeva la 5,85 m și dacă puneam acele separatoare de ciment se îngusta drumul și nu mai puteau trece camioanele. Mi-au mai comunicat că acest tronson va intra într-o reabilitare cu fonduri europene. Când? Nu știu. Le-am spus că până va intra în reabilitare, noi trebuie să găsim măsuri, să stopăm accidentele, să nu mai fie victime. Pe tronsonul respectiv au fost cel puțin patru decese în urma accidentelor rutiere “, ne-a declarat Ovidiu Ovesea, primarul comunei Părău.

Așadar, potrivit răspunsului de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, în perioada următoare se vor monta stâlpișori de dirijare pe axul DN1S, km 6+600-6+650 și semnalizarea acestui sector. De asemenea,  din primăvară se va introduce restricția de viteză de 70 km/h pe între sectorul DN1S, km4+900-7+000, se vor monta  indicatoare – depășirea interzisă/ sfârșitul interzicerii de a depăși, se va marca sectorul cu linie continuă simplă și linie continuă dublă, pe zona vârfurilor de pantă, se vor aplica  benzi rezonatoare la începutul și sfârșitul sectorului pentru atenționarea participanților la trafic, se vor completa acostamentele pe întreg sectorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *