Apel către cetățenii comunei Beclean, după ce rata de infectare cu COVID-19 a depășit 6/1000 de locuitori

Două comune din Țara Făgărașului au incidență de carantină, adică peste 6 cazuri la mia de locuitori. Este vorba de comuna Beclean, care are incidența crescută de mai multe zile( 6,73) și de comuna Șoarș(6,30), care a ajuns la acest nivel, doar de azi. 

Încă de la începutul săptămânii, când s-a întrunit și Comitetul Local pentru Situații de Urgență, cetățenii comunei Beclean au fost informați și sfătuiți prin toate mijloacele să respecte măsurile de prevenție. Primarul comunei, Claudiu Motrescu, face din nou un apel și prin intermediul nostru și îi roagă pe oameni să trateze cu maximă seriozitate această situație.

Din păcate suntem cap de listă în județul Brașov, cu cea mai mare incidență. Le-am transmis periodic oamenilor prin mesaje rostite cu portavocea, prin afișaj în locurile publice, să respecte toate regulile de prevenție. Am luat legătura cu polițiștii și le-am spus să se asigure că oamenii respectă regulile. De asemenea, am dezinfectat periodic, am tratat domeniul public cu substanțe specifice, folosim dezinfectanți în primărie, bineînțeles masca de protecție. Cu toate astea, iată că numărul celor bolnavi a crescut.  Am avut chiar și persoane decedate, oameni în vârstă, și cu alte boli, dar din păcate, COVID-ul le-a fost fatal. Fac un apel către cetățenii comunei Beclean să trateze cu maximă seriozitate această situație și să respecte regulile de prevenție, pentru ca lucrurile să nu se înrăutățească și mai mult“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Reamintim că Becleanul este în scenariul roșu, din data de 24 ianuarie.

 

incidenta 31 ian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.