1577 de făgărășeni s-au programat la vaccinare. Locurile sunt ocupate până la 1 martie

 1577 de făgărășeni s-au programat în cea de-a doua etapă de vaccinare anti-COVID, locurile fiind ocupate până la 1 martie. De astăzi a început și procesul de vaccinare la singurul centru deschis la Făgăraș, cel de la Liceul Teologic „Sfântul Constantin Brâncoveanu“. Potrivit cadrelor medicale de la centru, o medie de 6 făgărășeni sunt vaccinați într-o oră. 

Făgărășenii vaccinați astăzi s-au prezentat la ora la care au fost programați și au urmat procedura stabilită pentru  acest demers.

IMG_1067Am ales ca să mă vaccinez pentru că am niște probleme de sănătate și din ceea ce știm, totuși problemele pentru cei care au afecțiuni sunt destul de serioase, în caz de infectare Am preferat să fac vaccinul și sperăm că o să scăpăm de probleme“, „Am ales să mă vaccinez ca să scăpăm de probleme, să revenim la viața de dinainte, să poată copiii să vină acasă, de la Brașov, pentru că ne-am tot ferit“, „Am  fost cadru medical și am cunoștințe de toate tipurile de vaccin iar acesta este la ora actuală cel mai important. Toată lumea ar trebui să se vaccineze și atunci poate avem și noi o situație mai bună, să fim mai sănătoși și cei tineri, și cei bătrâni. Eu așa sfătuiesc pe toți să se vaccineze“, ne-au spus câțiva făgărășeni aflați la Centrul de vaccinare din Făgăraș.

30 de făgărășeni s-au vaccinat astăzi  până la ora 13.00, la Centrul amenajat la sala de sport  de la Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“ iar procesul continuă până la ora 20.00.

La Făgăraș a început faza a doua din campania de vaccinare anti-COVID. Ea se desfășoară la Centrul de vaccinare din sala de sport a Liceului Ortodox Sf. Constantin Brâncoveanu și platforma este ocupată până la 1 martie. Asta înseamnă că toate locurile, cele 60 de persoane care vor fi vaccinate zilnic, atât cu doza întâi, cât și doza a doua, sunt ocupate. În câteva zile, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin pe care producătorul le va livra către țara noastră se vor deschide și celelalte fluxuri de vaccinare care sunt organizate la sala de sport a Liceului Tehnologic „Dr. Ian Șenchea“. Vom anunța populația data și ziua în care se pot înscrie, data și ziua când aceste centre vor deveni active în platforma de vaccinare“, ne-a spus Anca Bâtiu, purt. de cuv. a DSP Brașov.

IMG_1070În prima etapă au fost vaccinați 388 de făgărășeni( lucrători din domeniile sănătății și social – sistem public și privat), potrivit datelor de la DSP Brașov.

Totuși, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a declarat, la Digi24,  că „vom încerca  din această săptămână  să extindem perioada cu încă 20 de zile pentru a putea da drumul la programări și pe platformă se va putea crea o posibilitate să ne putem programa și să rămânem în așteptare.

În momentul în care se eliberează un loc, sistemul să ți-l aloce și persoana respectivă să fie notificată. Se va face o programare directă în centrul din localitatea care persoana respectivă bifează că locuiește sau are rezidența sau în județul pe care l-a selectat ca fiind județ de domiciliu.

Aplicația se dezvoltă din această săptămână și va permite unui număr mult mai mare de persoane să se înscrie în platforma de programare și ulterior să fie alocate unor centre de vaccinare pe măsură ce apar locuri libere”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a asigurat că nu vor apărea sincope în aprovizionarea cu dozele de vaccin.

„Vom primi săptămânal tranșele de vaccinuri. Această diferență pe care o pierdem în această săptămână o vom recupera în a doua jumătate a lunii februarie”, a explicat Gheorghiță.

A cincea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 87.750 doze, va sosi în România luni, 18 ianuarie.

În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu săptămâna 25 ianuarie, cu cantități crescute începând cu săptămâna 15 februarie, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *