Peste 500 de făgărășeni s-au programat deja pentru etapa a doua a procesului de vaccinare anti-COVID

Update

Până la ora 21.00, 657 de făgărășeni s-au programat pentru vaccinare la Centrul amenajat la Liceul Teologic Ortodox Sf. Constantin Brâncoveanu „.

Știre inițiala

6.289 de locuitori ai județului Brașov s-au programat deja pentru etapa a doua a procesului de vaccinare anti-COVID, anunță autoritățile brașovene.

Până la ora 14.00, la Făgăraș erau înscrise pentru vaccinare 504 persoane.

Conform Strategiei de vaccinare, din etapa a II-a fac parte cei cu grad ridicat de risc. Este vorba despre adulți cu vârsta peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

 

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 astfel:

 

Prin intermediul medicului de familie;Individual, prin intermediul platformei https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login;Din contul unui aparținător, prin intermediul platformei https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane); Prin call center la numărul de telefon 021.414.44.25;Prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor.

Persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă, se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși sau prin următoarele modalități:
Prin intermediul oricărui alt medic de familie;Prin call center la numărul de telefon 021.414.44.25;Prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor.

În categoria ,,boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni, potrivit autorităților: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe și afecțiuni autoimune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.