Pregătirile pentru punerea în funcțiune a Centrului de vaccinare din Victoria, finalizate

Autoritățile locale din orașul Victoria anunță că au fost finalizate pregătirile pentru punerea în funcțiune a Centrului de vaccinare din cadrul Clinicii „Paltinul“. Etapa a doua de vaccinare va debuta vineri, 15 ianuarie, fiind incluse categoriile prevăzute în legislație. În prima etapă, la Victoria s-au vaccinat peste 100 de persoane, din rândul personalului sanitar.
„Vă informam ca toate pregătirile pentru centrul de vaccinare din cadrul Clinicii Paltinul sunt finalizate. În acest sens etapa a II- a acestui proces poate demara începând cu data de 15 Ianuarie 2021.
În această etapă, vor fi vaccinate persoanele de peste 65 de ani, personalul esențial (categoriile definite în HG 1031/2020) și persoanele cu boli cronice din grupele de risc, urmând ca în Etapa a III-a (peste câteva luni) întreaga populație să intre în programul de vaccinare.
Vaccinarea se face doar pe baza programării prin platforma de vaccinare https://vaccinare-covid.gov.ro/. Medicii de familie și Direcția de Asistență Socială vor facilita acest proces pentru cei care au nevoie de ajutor și asistență. Vă rog să salvați acest link și să-l dați mai departe oamenilor care au nevoie de această informație ori care și-ar putea ajuta bunicii sau părinții cu programarea online.
Având în vedere amploarea acestei acțiuni, pentru buna sa desfășurare, va fi nevoie de organizare și respectarea regulilor. O programare neonorată ține blocat intervalul de timp respectiv, luând șansa altcuiva de a beneficia de vaccin într-un timp cât mai scurt. În această luptă trebuie să facem front comun. Autoritățile au responsabilitatea identificării, amenajării și dotării spațiilor și responsabilitatea de a organiza procese bine stabilite, care să funcționeze cât mai bine pentru cei care se vaccinează. În același timp, ca cetățeni, trebuie să ne informăm din sursele corecte, să ne programăm și să ne prezentăm la data, ora și centrul ales pentru vaccinare.
Urmează săptămâni și luni grele, prin care vom trece împreună. Acest program de vaccinare este probabil cea mai mare provocare sanitară prin care trec autoritățile și populația, după pandemie, în sine. Pentru a reuși e nevoie de implicarea și atenția fiecăruia dintre noi, de informarea corectă a fiecăruia dintre noi și, mai ales, de grijă față de noi și de cei dragi. Ținem aproape!“, este mesajul postat de reprezentanții Primăriei Victoria.
foto: facebook- Primăria Victoria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.