Ministrul Mediului: Se fură şi se taie ilegal pădurile, sunt rețele criminale

Ministrul Mediului afirmă că nu poate nimeni să nege faptul că în România există tăieri ilegale din păduri și că până nu se vor găsi încrengăturile dintre un pădurar, un primar, un poliţist, un politician, prin care se ascunde furtul, nu vor exista rezultate, transmite News.ro.

Tánczos Barna mai spune că susţine înfiinţarea unui departament specializat în anchetarea infracţiunilor de mediu, care ar trebui să facă parte din DIICOT, întrucât tăierile ilegale reprezintă criminalitate organizată. „Probabil că Ministerul Justiţiei trebuie să spună exact care este instituţia în cadrul căreia trebuie înfiinţat”, a adăugat ministrul.

De asemenea, el nu neagă ipoteza conform căreia oameni din sistemul de exploatare fac parte din reţelele de furt din fondul forestier.

„Există zeci, sute, poate mii de dosare penale pe aceast temă, unde mai este o problemă: săptămâna trecută am avut o discuţie cu domnul ministru al Justiţiei, vom avea în această săptămână o întâlnire pe această temă şi va discuta inclusiv posibilitatea de a înfiinţa acea secţie specială, sau acel departament specializat pe infracţionalităţile pe mediu, pentru că este nevoie de organe de anchetă specializate pe această problemă. Avem prea multe dosare închise, cu NUP şi clasate.

Avem prea multe sesizări care nu se finalizează cu trimitere în judecată. Până nu vom găsi aceste reţele criminale, nu vom găsi această încrengătură dintre, ştiu eu, un pădurar, un primar, un poliţist, un politician, prin care se ascunde furtul, nu vom avea rezultate. Noi degeaba venim din partea ministerului cu legi, cu acte normative, cu contravenţii, cu sancţiuni penale prevăzute în lege, dacă ele nu se finalizează”, a declarat ministrul Mediului, luni seară, într-o emisiune televizată.

foto: arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.