Universitatea Transilvania din Brașov, pe locul 2 în topul instituțiilor de învățământ superior din România cu cele mai multe cadre didactice de peste 65 de ani

În cele 72 de universități din România, 619 de profesori titulari au vârstă de pensionare, conform datelor publicate de Ministerul Educației pentru anul universitar în curs 2020-2021. Alți 2.468 de profesori, conferențiari, lectori și asistenți predau în universități ca personal didactic asociat.

Numărul profesorilor universitari titulari cu vârsta de peste 65 de ani ajunge la 481 în universitățile din România. Totodată, 105 de persoane au peste 65 de ani cu funcția de conferențiar în rândul personalului didactic titular și 33 de lectori universitari, conform edupedu.ro.

În lista ministerului apare un singur asistent universitar peste vârsta de pensionare, la Universitatea Politehnică din Timișoara, în general postul fiind ocupat de tinerii care vor să rămână în sistemul universitar după terminarea studiilor.

La universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București sunt cei mai mulți profesori universitari titulari care au depăsit vârsta de pensionare, respectiv 62 de profesori de medicină/farmacie.

Locul doi este ocupat de două universități, respectiv Universitatea Politehnică din București cu 43 de profesori titulari cu vârste peste 65 de ani și Universitatea Transilvania din Brașov tot cu 43 de profesori titulari în vârstă, dar și cu 17 conferențiari și 4 lectori.

Academia de Studii Economice (ASE) din București se află pe locul al treilea cu 27 de posturi de profesori universitari ocupate de persoane care au cel puțin 65 de ani, urmată fiind de Universitatea Politehnică din Timișoara cu 24 de profesori peste 65 de ani și de Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București cu 20 de titulari peste vârsta de pensionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.