Comuna Şercaia rămâne încă două săptămâni în „scenariul roşu”. Voila a trecut de la „roşu” la „galben”

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Braşov a aprobat în 15 decembrie o hotărâre prin care se prelungeşte „scenariul roşu” de coronavirus cu 14 zile (perioada 16 decembrie – 29 decembrie) în comuna Şercaia. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că în comuna în cauză, incidenţa nu a scăzut sub pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.
În schimb, prin aceeaşi decizie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a constatat scăderea incidenţei în Voila sub pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, astfel că această comună a ieşit din „codul roşu” şi, cu o incidenţă de 2,39 cazuri la 1.000 de locuitori a intrat în „scenariul galben” (valabil pentru incidente cuprinse între 1,5 şi 3 cazuri la mia de locuitori).

Conform datelor disponibile pe site-un Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, în 15 decembrie, incidenţa infectărilor cu noul coronavirus la nivelul judeţului Braşov era de 4,72 cazuri la 1.000 de locuitori, mai mare decât în 14 decembrie – 4,71 cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *