Cetele vor colinda online anul acesta în Țara Făgărașului

Ceata de feciori din Țara Făgărașului este cel mai vechi obicei de sărbători, însă anul acesta nu se va ține din cauza pandemiei. Cu toate acestea, reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Țara Făgărașului, din care fac parte toate comunele din zona noastră, s-au gândit să îi provoace pe tinerii din sate și să colinde online.  În acest demers au fost ajutați și de actorul Săndel Pop alias Văru Săndel.

Totul a plecat de la ideea colaboratorului nostru, Valentin Fogoroș, de a redacta un regulament pentru colindat și a fi transmis cetelor, pentru a putea colinda chiar și în aceste condiții de pandemie. Totuși era imposibil de realizat acest lucru, pentru ca in Țara Făgărașului sunt peste 100 de localități și aproape peste tot se organizează an de an Ceată, iar timpul era scurt.

Așadar ne-am gândit să organizăm o provocare sub forma unui concurs, pe pagina de facebook a Asociatiei – Țara Făgărașului. Fiecare Ceată care se înscrie la concurs, conform regulamentului, trebuie să colinde, să se înregistreze și să transmită filmarea până pe 20 decembrie 2020, la adresa de e-mail a Asociatiei. Filmările calificate pentru a intra în concurs vor fi încărcate pe pagina de facebook a Asociației începând cu data de 21 decembrie si vor avea la dispoziție 4 zile pline pentru a putea fi apreciate si distribuite, acesta fiind mecanismul pentru a declara Ceata câștigătoare. Este un concurs, deci avem și premii. Premiul constă în greutatea membrilor cetei câștigătoare în bere, până la maxim 500 de kg,  premiul este sponsorizat. Ne-am mobilizat foarte bine, iar în nici 24 de ore de la idee, concursul a fost lansat pe pagina de facebook Țara Făgărașului.“, ne-a declarat Ioana Radevic – Director executiv A.D.I. – Țara Făgărașului

Pașii pentru înscriere la concurs sunt simpli:

  • Să fie un grup format din minim 4 persoane, cu vârstă cuprinsă între 18 – 25 de ani, care au participat în anii trecuți la Ceată în vreuna din localitățile Țării Făgărașului.
  • Toți membrii Cetei trebuie să poarte costum popular complet și reprezentativ.
  • Să interpreteze o colindă tipică localității reprezentate, care va fi filmată și transmisă pe adresa de e-mail fagarasului@yahoo.com până la  data de 20 decembrie 2020, inclusiv. Înregistrarea nu trebuie să depășească 5 minute.

Concursul Cetelor digitale este organizat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Făgărașului. Echipa care s-a ocupat efectiv de implementarea acestui proiect este formată din 3 membri, Mihai Bârsan consultant voluntar al Asociatiei, Valentin Fogoroș colaborator voluntar al Asociației și Ioana Radevic Director executiv al Asociației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.