Răsturnare de situație la Sibiu: Raed Arafat va decide dacă orașul va fi carantinat

Răsturnare de situație la Sibiu, unde Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat că o eventuală decizie privind carantinarea orașului poate fi luată doar de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), transmite Turnul Sfatului.

Subprefectul Rareș Macrea a anunțat miercuri seară în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență că municipiul Sibiu nu va intra în carantină. „Nu noi stabilim asta, decizia aparține Direcției pentru Situații de Urgență”, a spus subprefectul Rareș Macrea, potrivit sursei citate.

Directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, a confirmat că a solicitat carantinarea municipiului Sibiu. „Direcţia de Sănătate Publică în acest moment a făcut o analiză de risc pentru anumite localităţi din judeţul Sibiu şi a trimis-o la Centrul Naţional de Sănătate Publică pentru a primi un aviz. Prin acea analiză de risc, da, se propune carantinarea unor localităţi din judeţul Sibiu, inclusiv a municipiului Sibiu”, a  declarat Budescu, potrivit Agerpres.

Vom reveni cu detalii despre o eventuală decizie a DSU.

 

Știrea inițială:

În municipiul Sibiu se va institui carantina, iar circulația va fi restricționată și pe timpul zilei. Informația a fost confirmată de prefectul Mircea Crețu pentru Ora de Sibiu.

Măsura urmează să fie propusă joi în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgentă, după ce rata de infectare a ajuns miercuri, 11 noiembrie, la 11,18 la mia de locuitori în orașul Sibiu, iar județul a urcat la 7,19 la mie.

„Da, am ajuns la o rată de infectare la care cred că sunt necesare aceste măsuri. Carantinarea se impune și nu cred că doar în cazul Sibiului, ci și al Cisnădiei, Șelimbarului și tot ce înseamnă împrejurimile municipiului. Cel mai probabil în ședința de mâine (n.r. joi, 12 noiembrie), se vor face propunerile acestea care mai apoi vor trebui aprobate de CNSU, de domnul Raed Arafat. Este momentul să se ia o astfel de măsură.

Populația va ieși probabil cu o declarație sau cu legitimația de serviciu, se va putea ieși doar în anumite situații –  serviciu, medic, asigurarea alimentelor de bază. Cu cât ne întâlnim mai puțin, cu atât scade riscul de contaminare. S-ar putea să fie și alte măsuri, dar acestea se vor regăsi în propunerile CJSU și sperăm să vedem rezultatele peste două săptămâni”, a declarat prefectul Mircea Crețu pentru sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.