OCPI Brașov sistează activitatea de relații cu publicul din cauza cazurilor de COVID-19

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Brașov sistează activitatea de relații cu publicul la ghișeele sale din municipiul Brașov, pentru o perioada de 14 zile, respectiv în perioada 20.10.2020 – 02.11.2020, ca urmare a aparitiei unor cazuri de infectare cu covid-19, la
o parte dintre angajati biroului teritorial din municipiul Brasov, precum și a intrării în izolare a altor angajați.
Pentru prevenirea și limitarea răspândirii coronavirusului au fost dispuse măsuri de dezinfectare a sediului instituției și de desfășurare în regim de telemuncă a activității pentru un număr semnificativ din angajații OCPI Brasov. În perioada următoare, persoanele fizice/juridice autorizate, notarii publici, executorii judecătorești vor continua să depună cererile exclusiv on-line, însoţite de înscrisul prin care
se constată actul sau faptul juridic a cărui înscriere este solicitată sau, după caz, de înscrisul pentru care se solicită recepţia sau avizarea, în format electronic sau pe suport informatic, eliberarea documentelor fiind făcută exclusiv in format electronic. Cetățenii pot solicita exclusiv on-line extrase de carte funciară pentru informare și extrase de plan cadastral pe ortofotoplan accesând https://epay.ancpi.ro/ sau prin intermediul birourilor notariale sau a persoanelor fizice/juridice autorizate. Pentru restul serviciilor, cererile se pot depune utilizând serviciile specializate de poșta sau de curierat, cu achitarea tarifelor prinordin de plată sau mandat poștal.
Documentele solicitate vor fi furnizate in format electronic pe adresele de email indicate de deponenți la momentul depunerii cererii sau prin poștă. În această perioadă serviciul de consultare documente nu va putea fi furnizat, solicitanții fiind rugați să utilizeze serviciul de furnizare de copii după înscrisuri. De asemenea, solicitanții pot primi informații referitoare la serviciile oferite de BCPI Brasov prin e-mail sau accesând site-urile www.opcibv.ro și www.ancpi.ro, dar și prin intermediul unui call-center, care funcționează nonstop 24/7 fără operator uman și cu operator uman de luni pânã joi în intervalul orar 08.00 –16.30 și vineri între orele 08.00-14.00. Numerele de telefon și adresa de e-mail destinate beneficiarilor serviciilor oferite de OCPI Brasov sunt următoarele:
Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliară Brașov
Tel: 0368.139.959
0268.470.732
0268.313.071
Secretariat – Fax 0268.411.068
Registratura – Fax: 0268.473.101
E-mail: bv@ancpi.ro,
bcpi.brasov@ancpi.ro
Activitatea la ghisele BCPI Fagaras, BCPI Rupea si BCPI Zarnesti se va desfasura fara interdictii.
Toate aceste măsuri au scopul de a proteja publicul și salariații în egală măsură, se arată într-un comunicat al instituției.

foto: stiribrasov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.