Începutul de săptămână aduce un nou val de ploi ce va traversa țara de la vest la est.

Începutul de săptămână ne aduce un nou val de ploi ce va traversa țara de la vest la est. Cantitățile de apă vor fi însemnate, iar vântul va fi puternic mai ales pe creste. Temperaturile scad din nou.

„E mijlocul toamnei. Aceste alternanțe de perioade mai calde urmate de perioade în care să simțim din plin că toamna își reintră în drepturi rămân elementele meteorologice de interes și pe parcursul acestei săptămâni”, a spus la Digi24 directorul ANM, Elena Mateescu.

„Și astazi ne putem baza pe aceeași evoluție din perspectiva temperaturilor maxime, la scara întregii țări, 22 până la 25, posibil de grade în sud-est. Dar de după amiază, precipitațiile își vor face simțită prezența. Vorbim de cantități care se pot situa între 25-30 de litri pe metru pătrat, pe areale restrânse 30-40 de litri pe metru pătrat. Pe crestele montane înalte discutăm de intensificări ale vântului care se vor situa în general între 80-90 de kilometri la oră, dar și în restul zonelor, 50-60 de kilometri la oră”, a spus șefa ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *