Se schimbă vremea

Temperaturile din prima jumătate a lunii septembrie au fost mult mai ridicate decât ar fi fost normal. Dar, acest lucru se va schimba din această săptămână, când peste România va veni un val de aer rece, scrie adevarul.ro

„Vorbim de temperaturi care se vor situa scara întregii ţări între 22 până la 33, posibil 34 de grade Celsius în lunca Dunării şi în partea de Sud-Est a Olteniei. Chiar şi pe litoral vom vorbi de temperaturi agreabile – 25, 27 de grade Celsius. Sunt temperaturi cu 10, 12 grade mai mult peste ceea ce ar fi normal pentru această dată din calendar. Precipitaţii vor fi foarte puţine, doar în zona de munte. Asta înseamnă o vreme frumoasă oriunde ne-am afla, pe litoral sau chiar la munte. Este o vară târzie, vor mai urma zile cu vreme frumoasă, a declarat pentru DIGI 24 Elena Mateescu, director Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM).

Conform meteorologilor, marţi, 15 septembrie, în ţară, vremea se va menţine caldă pentru această dată, călduroasă după-amiaza îndeosebi în vestul şi sudul ţării. Cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 6 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

The specified slider is trashed.

În ţară, vremea va fi călduroasă după-amiaza în zonele de câmpie şi local în cele de podiş. Cerul va fi variabil în regiunile vestice şi sud-vestice şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări ziua în sudul şi în sud-vestul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până spre 6 grade. Noaptea şi dimineaţa, izolat va fi ceaţă, cu o probabilitate mai mare în sud-est şi în depresiunile intramontane.

 Averse şi descărcări electrice

Joi, în ţară, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru a doua decadă a lunii septembrie, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil ziua, dar se va înnora treptat spre seară şi noaptea în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, unde probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi în creştere. Cantităţile de apă pot fi izolat mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în partea a doua a intervalului în estul teritoriului, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 32 de grade, iar cele minime, în general, între 10 şi 9 grade.

The specified slider is trashed.

Pentru weekend, meteorologii vin cu veşti proaste. În ţară, valorile termice vor fi în scădere în toate regiunile din cauza unui val de aer rece care pătrunde în ţara noastră. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima jumătate a intervalului, cu precădere în sudul şi în centrul teritoriului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.