Focar de COVID-19 la un centru pentru persoane vârstnice din Făgăraș

Este focar de COVID-19 la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice din Făgăraș, de pe strada Cetății, centru aflat în administrarea unei asociații. 21 de persoane atât vârstnici, cât și personalul angajat, au fost testate pozitiv la COVID-19. Starea de sănătate a celor infectați este una bună și doar câteva persoane prezintă simptomatologie. 

Prima persoană care a fost testată pozitiv a fost o angajată a centrului, care a prezentat simptome specifice noului coronavirus. S-a întâmplat în urmă cu 2 zile. După ancheta epidemiologică și a testărilor efectuate, alte 20 de persoane au fost depistate pozitiv. Este vorba de 15 vârstnici, din care doar trei prezintă simptome ușoare, restul de 12 fiind asimptomatici și încă cinci persoane din cadrul personalului angajat al centrului, fără simptome și acestea.

Avem un focar de colectivitate la unul din centrele pentru persoane vârstnice. Ancheta epidemiologică este în desfășurare, conform metodologiei. Starea de sănătate a persoanelor testate pozitiv este bună, cu simptomatologie sunt doar trei beneficiari ai centrului și o persoană angajată. Persoanele asimptomatice sunt izolate la domiciliu, ceilalți sunt internați în spitale suport Covid, fiind în evaluare medicală.“, ne-a spus Anca Bâțiu, purt. de cuv. a DSP Brașov. 

Jumătate din personalul centrului, care a fost testat negativ, se află în izolare la domiciliu iar cealaltă jumătate se află în izolare la centru. De asemenea, starea de sănătate a vârstnicilor testați negativ, aflați în centru, este monitorizată zilnic.

Bineînțeles măsurile de dezinfecție au fost luate imediat în tot spațiul.

Conducerea asociației care administrează Centrul pentru Persoane Vârstnice nu a dorit să facă nicio declarație privind situația aceasta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.