Opt candidați se luptă pentru funcția de primar al Făgărașului

 Pregătirile pentru alegerile locale intră în linie dreaptă. Astăzi este ultima zi pentru depunerea candidaturilor, iar din data de 24 august candidaturile vor rămâne definitive.  La Făgăraș și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar al Municipiului Făgăraș, încă de zilele trecute, opt candidați. În rândurile ce urmează vi-i prezentăm pe cei care vor să conducă Făgărașul pentru următorii patru ani.

1.Bogdan Ionuț Androne – Partida Romilor Pro Europa

andronePartida Romilor Pro Europa îl trimite în bătălia pentru fotoliul de primar pe Ionuț Androne. În vârstă de 35 de ani, candidatul este licenţiat în Drept administrativ, Drept penal, Drept consţitutional, dar şi masterand în Studii Europene şi Administraţie Publică. De-a lungul anilor, s-a evidenţiat prin prisma coordonării mai multor proiecte realizate în scopul ajutorării persoanelor vulnerabile din municipiul Făgăraş şi nu numai.

Suntem conștienți de faptul că nu putem convinge mulți cetățeni neromi să ne susțină la alegerile locale de anul acesta. Suntem la fel de convinși că, aceia care ne cunosc, ne-au trecut pragul sau au intrat în contact cu noi, din orice motiv, s-au convins că suntem OAMENI DE CUVÂNT. Partida Romilor Pro-Europa Făgăraș, a luat naștere acum 16 ani, cu oameni naivi, folosiți, de cele mai multe ori, doar în campaniile electorale. Asociația noastră a greșit de multe ori, fie prin faptul că am vândut voturile la fel de fel de politruci penibili și hoți, fie prin faptul că nu am știut ce înseamnă politica de fapt. Suntem conștienți de faptul că au trecut prea mulți ani și că oamenii din comunitățile noastre s-au săturat de promisiuni, minciuni electorale și de oameni de nimic, care nu au făcut altceva decât să mintă o dată la 4 ani“, este o parte din mesajul postat în anunțul lansării candidaturii de pe rețeaua de socializare Facebook.

2.Irineu Darău – USR PLUS

irineuPentru funcţia de primar la  Făgăraş, alianţa USR PLUS l-a desemnat  candidat pe Irineu Darău. Acesta are 34 de ani, este de loc din Ucea de Jos și este absolvent al Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti.

„Am crescut în Țara Făgărașului și iubesc această zonă. Am 15 ani de experiență internațională în informatică și antreprenoriat. După ani petrecuți în străinătate, m-am întors acasă, hotărât să particip la schimbarea în bine a României. Am construit și am extins USR în Țara Făgărașului, iar de 2 ani conduc filiala județeană. Am decis să candidez fiind convins că acest oraș are un viitor. Împreună cu colegii din echipa USR PLUS, vreau să facem o altfel de politică și la Făgăraș: una bazată pe transparență și integritate, în interesul comunității“, spune Irineu Darău, în mesajul de lansare a candidaturii.

 

 

3.Radu Teodor Mitric – ALDE

mitricAlianța Liberalilor și Democraților îl trimite în această bătălie pe Radu Teodor Mitric. Acesta are 49 de ani, este căsătorit și are două fete. Este inginer, absolvent al Universității Transilvania Brașov, dar și al Școlii Naționale de Studii Politice București. Nu este pentru prima data când acesta intră în această cursă: în urmă cu 8 ani, Radu Mitric a candidat din partea Partidului România Mare pentru funcția de primar al Făgărașului. A fost consilier local din partea PSD, iar în perioada 2016-2020, s-a regăsit în Consiliul Județean Brașov, tot din partea PSD.

Anunțul privind candidatura din partea ALDE l-a făcut în urmă cu câteva zile pe rețeaua de socializare.

Dragi prieteni, am luat o decizie: candidez la functia de Primar al Fagarasului!
De ce? Pentru ca mi-e rusine de cum arata orasul! Drumurile sunt praf, am masina in service primavara si toamna, iar rotile zici ca-s patrate…Camioane de tonaj greu traverseaza orasul, locatarii au un vesnic cutremur, blocuri si case cu crapaturi,iar blocajele din circutatia de pe DN sunt criminale! Mamicile cu carucioare fac jaloane printre masini si gropile din trotuare, iar doamnele elegante ale orasului nu poarta tocuri de frica sa nu-si rupa picioarele!
S-au platit sume importante pe ” Strategii de Dezvoltare” a orasului, au fost nu stiu cate …Astazi in 2020 orasul arata mai rau decat orice comuna din Tara Fagarasului!
M-am hotarat sa ma implic local, in viata comunitatii! Vreau un oras cu strazi bune, cu trotuare curate. M-am săturat să-mi mai fie rușine de orasul meu!“.

 

4.Lucian Cupu – PNL

cupuPrintre ultimele candidaturi anunțate este cea a candidatului Partidului Național Liberal. După demisia președintelui Filialei Făgăraș, Ioan Mareș, liberalii făgărășeni au anunțat joi, 13 august, că au decis să-l trimită în lupta pentru fotoliul de primar pe Lucian Cupu, cunoscut făgărășenilor ca lider de sindicat, dar și ca fost consilier local din partea PSD, în două mandate.

Lucian Cupu este născut în Făgăraș, are 50 de ani, este căsătorit și tată a 3 copii. Lucian Cupu este licențiat în Științe Administrative și folosește cunoștințele acumulate, încă din anul 2003, în exercitarea unor funcții de conducere, administrare și decizie în cadrul unor societăți de interes național și strategic. Experiența acestuia include, dar nu se limitează la fundamentarea și luarea de decizii privind cadrul legislativ din domeniul industriei de apărare, consultări la nivel central – Administrația Prezidențială, Prim-Ministru, Ministerele Apărării Naționale, Economiei și Finanțelor, dar și negocieri la nivel de investitori strategici pentru sectorul apărării, industriei metalurgice și industriei chimice. De asemenea, domnia sa a reprezentat o prezență activă și constantă la dezbaterile comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaților și Senatului“, se arată în mesajul privind lansarea candidaturii.

 

  1. Gheorghe Sucaciu – independent

sucaciuÎn cursa pentru un nou mandat intră și actualul primar Gheorghe Sucaciu. Candidează tot ca independent, sprijinit ca și la alegerile precedente de Forumul German. Nu doar Forumul German și-a anunțat susținerea față de proiectele de dezvoltare aflate în derulare sau propuse de candidatul independent, ci și Partidul Ecologist Român, Partidul Mișcarea Populară, precum și candidații independenți la consiliul local, Adrian Vegheș și Ovidiu Popa.

Cu proiecte de peste 300 de milioane de lei, bani obținuți din fonduri europene, unele începute, altele în curs de implementare, independentul Gheorghe Sucaciu crede că „este nevoie de continuitate pentru materializarea speranţelor unui viitor mai bun“.

Am decis să vă cer votul pentru încă un mandat de primar independent al Municipiului Făgăraș, pentru că în urmă cu 4 ani aţi arătat încredere în planul meu de a transforma Ţara Făgăraşului. Aţi ales atunci să începem să construim împreună un trai mai bun pentru toţi cetăţenii.

În calitate de primar, am construit proiecte ample și am făcut echipă cu colegii mei pentru a obţine finanțările necesare din fonduri nerambursabile.

Investim constant în modernizarea Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure”, construim noi grădinițe şi creșe, modernizăm școli, am demarat procedurile necesare modernizării Variantei Ocolitoare, am atras fonduri pentru modernizarea infrastructurii rutiere și nu numai, Primăria este mai transparentă şi am înființat Microregiunea Țării Făgărașului.

Multe proiecte se vor concretiza în perioada următoare, o parte dintre ele fiind deja în curs de implementare. Este nevoie de continuitate pentru materializarea speranţelor unui viitor mai bun. Este firesc să existe critici pe parcursul oricărui drum, dar am încrederea că acestea se doresc a fi constructive şi că ele contribuie, la rândul lor, la alcătuirea unei perspective complexe care să ducă la finalizarea cu succes a fiecărui proiect“, spune Gheorghe Sucaciu, candidat independent.

 

  1. Valentin Clonț –Pro România

Valentin Clont 1Partidul lui Victor Ponta, Pro România, îl trimite în această cursă electorală pentru funcția de primar al Făgărașului, pe actualul viceprimar al municipiului, Valentin Clonț, care în urmă cu patru ani a câștigat un mandat de consilier local din partea PSD.

Dragi făgărășeni,

Am luat decizia de a candida la funcția de primar al Municipiului Făgăraș!

 Pentru că sunt făgărășean și iubesc aceste locuri.

Pentru că, după patru ani în care am fost viceprimarul Făgărașului, am acumulat experiența necesară, știu că pot oferi mai mult făgărășenilor din poziția de primar.

Pentru că orașul are nevoie de o schimbare în bine.

Pentru că oamenii au încredere în mine și în echipa mea.

 Pentru cei care nu mă cunosc, ofer câteva date personale.

  Am 36 de ani și sunt căsătorit. M-am născut și crescut în Făgăraș. Vacanțele le-am petrecut la bunicii mei din satul Boholț. Școala primară, gimnazială și liceul le-am absolvit în Făgăraș la Colegiul Național  „Doamna Stanca”, iar facultatea la București. Am fost managerul unei firme româno-franceze din anul 2007 până în anul 2016, când am preluat funcția de viceprimar.

Am luat decizia să  candidez din partea partidului ,,Pro România” la funcția de primar al Făgărașului. ,, Pro România” este alternativa modernă și pro europeană la partidele de centru stânga existente pe această latură politică. Un partid nou cu o ofertă generoasă, cu oameni de valoare precum Victor Ponta, Corina Cretu, Mihai Mohaci, Mihai Popa, la nivel național și local.

Ca viceprimar mi-am îndeplinit atribuțiile postului. Am făcut-o întotdeauna respectând legile și oamenii. De fiecare dată, cu drag, pentru făgărășeni!“, spune Valentin Clonț, candidatul Pro România.

 

7. Gioie Muntean- ADN

gioieSub sloganul „FĂGĂRĂŞENI, ÎNTOARCEŢI-VĂ ACASĂ!“, Alternativa pentru Demnitatea Națională îl propune candidat la funcția de primar al Făgărașului pe Gioie Muntean, un făgărășean în vârstă de 49 de ani și care a muncit în străinătate în ultimii 26 de ani. De profesie este operator chimist, iar în prezent este antreprenor.

„De la vârsta de 22 de ani am fost plecat în Italia. Anul trecut m-am întors acasă și am decis să mă înscriu în această cursă cu gândul de a le oferi celor plecați șansa să revină acasă. Printre principalele obiective ale mele se numără:  facilități acordate făgărășenilor aflați în străinătate, care decid să se întoarcă în municipiu, prin crearea de locuri de muncă în baza unor facilități oferite investitorilor, facilități acordate vârstnicilor și copiilor, dezvoltarea sistemului medical de urgență“, spune candidatul ADN la funcția de primar al Făgărașului, Gioie Muntean.

 

 

  1. Ion Negrilă – PSD

negrilaCa și la alegerile din 2016, Partidul Social Democrat îl trimite în această cursă pe profesorul Ion Negrilă. Absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj Napoca, Ion Negrilă a finalizat un master în Management, iar în prezent este doctorand în sociologie și comunicare. Tot din 2016 ocupă un loc în Consiliul Local Făgăraș din partea PSD.

„Îmi doresc ca și Făgărașul istoric să ajungă un oraș European, pentru că are un potențial extraordinar din toate punctele de vedere – oameni, tradiții, mediul înconjurător. Trebuie doar să le punem în valoare. Îmi doresc un oraș cu drumuri practicabile în care să trăiești decent. Îmi doresc un sistem medical viabil pentru noi, părinții noștri, copiii noștri. Îmi doresc un oraș locuit, nu unul care se depopulează pe zi ce trece, din lipsă de oportunități. Îmi doresc un oraș plin de mici întreprinzători. Îmi doresc un oraș în care educația să devină pilonul dezvoltării economice și culturale. Îmi doresc ca administrația locală să fie liantul între școală și comunitate“, spune Ion Negrilă, candidatul PSD la Primăria Municipiului Făgăraș.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.