Zonele din Făgăraș unde mască de protecție este obligatorie

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie și în anumite spații deschise de pe raza întregului județ Brașov, nu doar în cele închise, potrivit deciziei de ieri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov. Măsura se instituie începând cu 1 august 2020, ora 6.00.

Astfel, toți cetățenii – cu excepția copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani – sunt obligați să poate masca de protecție în următoarele spații:
– piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în târgurile de animale sau de produse tradiționale, etc;
– toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, desfășurate atât în interior, cât și în exterior;
– toate arterele pietonale intens frecventate, precum și în alte zone aglomerate.

Conform aceleiași Hotărârii a CJSU, nr. 18/29.07.2020, Comitetele Locale de Situații de Urgență vor stabili, prin hotărâri proprii, arterele pietonale și celelalte zone intens frecventate de persoane de pe raza fiecărei primării, unde va fi instituită obligativitatea purtării măștii de protecție.

Astfel, pe raza Municipiului Făgăraș, începând cu 1 august, ora 6.00, obligativitatea se impune în următoarele zone: în incinta Pieței Agroalimentare și parcarea aferentă acesteia, zona Gării CFR, zona aflată în proximitatea Autogării Codreanu, Parcul din Piața Republicii.

Reamintim că nu sunt obligați să poarte mască de protecție copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. De asemenea, pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, se recomandă purtarea măștilor pe toată raza Municipiului Făgăraș.

Sancțiunile pentru nerespectarea hotărârii vor fi aplicate în conformitate cu legislația în vigoare.

Un comentariu la „Zonele din Făgăraș unde mască de protecție este obligatorie

  • iulie 31, 2020 la 4:35 am
    Permalink

    In parculet este obligatorie purtarea mastii, la terase NU! Cum sa consume clientii bauturile cu masca pe gura? Pensionarii din parc sa se sufoce cu “botnita ” pusa!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.