Țările care au pus România pe ”Lista Neagră” din cauza crizei COVID-19. Unde este interzis accesul românilor

VACANTA
FOTO: digi24.ro

Cipru interzice accesul turiștilor români, Austria schimbă condițiile de intrare în țară, iar Grecia impune obligativitatea unui test COVID-19 și celor care vin cu avionul. Toate cele trei țări au anunțat sâmbătă noi restricții împotriva românilor, din cauza crizei COVID-19. Libertatea vă prezintă mai jos lista completă a statelor care au luat astfel de măsuri în ceea ce privește cetățenii din țara noastră.

În ultimele cinci zile, România a înregistrat peste 1.000 de cazuri de COVID-19. În aceste condiții, mai multe țări europene au decis să înăsprească restricțiile împotriva românilor. Austria a înăsprit restricțiile Austria a schimbat condițiile de intrare în țară pentru cetățenii români sâmbătă, 25 iulie. Începând de luni, 27 iulie, cetățenii români care merg în Austria vor trebui să prezinte rezultatele unui test molecular negativ pentru SARS-CoV-2 care să fi fost eliberat cu maximum 72 de ore înainte (până acum, testul trebuia eliberat cu maximum 96 de ore înainte, adică 4 zile), atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză. Măsura va fi valabilă cel puțin până la 30 septembrie 2020, anunță Ministerul român de Externe. Dacă nu prezintă dovada acestui test, românii vor intra în izolare 10 zile, nu 14 ca până acum.

Cipru interzice accesul turiștilor români Tot sâmbătă, Cipru a decis să interzică accesul cetățenilor români pe teritoriul său.

România a fost inclusă de Guvernul cipriot pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia. În cazul statelor din categoria C, accesul în Cipru le este permis doar anumitor categorii de cetățeni, care au mai multe reguli de respectat. Mai exact, pot intra în Cipru cetățenii ciprioți și cetățenii străini cu rezidență legală, dacă prezintă documente care atestă rezidența, autorizația de călătorie, precum și rezultatul negativ al unui test PCR. Testul poate fi efectuat atât în România, cât și în aeroport, la sosire, anunță MAE.

Citeşte întreaga ştire: Țările care au pus România pe “lista neagră” din cauza crizei COVID-19. Unde este interzis accesul românilor

SURSĂ: Libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.