În Făgăraș, o persoană confirmată pozitiv a îmbolnăvit alte 7 persoane

La întrebarea cât de contagios este virusul, a răspuns printr-un exemplu chiar din Făgăraș, purtătoarea de cuvânt a DSP Brașov, făgărășeanca Anca Bâtiu, pe pagina de facebook.

„Cât de contagios e virusul? În Făgăraș o persoană confirmată pozitiv a îmbolnăvit alte 7 persoane…
Aveți grijă de voi și de cei dragi, păstrați distanța, purtați mască în spații închise și spălați-vă des pe mâini.‼️“, a scris aceasta pe pagina de facebook. 

Așadar, în ultima săptămână, în Făgăraș și Țara Făgărașului, au fost confirmate 13 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, ultimele două la începutul acestei săptămâni. O parte din aceste persoane sunt contacți direct din familie, fiind testați prin DSP Brașov.

La Spitalul Municipal Făgăraș, săptămâna trecută, în mod inevitabil au apărut persoane infectate cu acest virus. Practic, la testarea periodică de la Centrul de Dializă, una dintre paciente a fost testată pozitiv. Ea a luat acest virus de la nepoțelul ei, care a fost internat la Spitalul de Urgență din Sibiu. Ulterior, au fost testați toți pacienții și întreg personalul medical de la Centrul de Dializă, toți fiind testați negativ, în afara a doi pacienți care au fost testați pozitiv. Practic, sunt trei pacienți de la Dializă care au fost testați pozitiv. Toți trei au fost transferați la Brașov. Tot săptămâna trecută, la Centrul de Primiri Urgențe s-au prezentat trei persoane care au fost testate pozitiv. Ele au rămas în spital până în momentul în care testul PCR a confirmat testul făcut de spital și au fost transferați la spitalele din Brașov. În acest moment, nicio persoană nu se află la Spitalul Municipal Făgăraș“, ne-a spus Mariana Câju, președ. Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal.

Potrivit sursei citate, în continuare este testat personalul medical de la Compartimentul de la Infecțioase, Pediatrie și prin rotație, întreg personalul medical. „Suntem optimiști că personalul medical nu va fi infectat și facem apel către întreaga populație a Țării Făgărașului, nu numai din Făgăraș, să respecte normele impuse pentru combaterea acestei pandemii: să poarte măști, să se distanțeze social și să se prezinte ori de câte ori au simptome la spital. De asemenea, îi invităm pe toți pacienții din județul Brașov, cei care nu au acest virus, să se prezinte la spital dacă au o urgență și vor fi tratați toți pentru care avem aceste specialități“, ne-a mai spus Mariana Câju.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.